29 / 04 / 2024

3. havalimanı çalışmaları

3. havalimanı çalışmaları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanının hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. 

3. Havalimanı'nda çalışmalar rekor hızla sürüyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını açıkladı. 

3. havalimanının yüzde 39'u tamamlandı!

İstanbul'daki 3. Havalimanı'nda işlerin durduğunun belirtildiğini anımsatan Arslan, bugün itibarıyla fiziki gerçekleşmenin yüzde 39 olduğunu söyledi.

3. havalimanı bir çok ülkeden daha büyük!

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın en büyük havalimanı, yeni İstanbul havalimanı... Bu projenin ederi ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. 35 milyar ne anlama geliyor size söyleyeyim. Dünyanın irili ufaklı birçok ülkesinin bütçesinden daha büyük.

3. havalimanının ilk yolcu salonu tamam!

3.havalimanının " ilk" yolcu salonu tamamlandı. Örnek olarak yapılan yolcu salonunda bekleme koltuklarından, yürüyen merdivenin örneklemesine, uçakların iniş kalkış saatlerini gösteren elektronik panolara kadar tüm detayları yer alıyor.

3. havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek "Havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

3. Havalimanı'nın enerjisinin yüzde 50'sini katı atık tesisi sağlayacak!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, belediye meclisine 2016 yılı mali bütçesini sundu. Bütçede en çok payın 8 milyar 42 milyonla ulaşıma ayrıldığını belirten Topbaş, İstanbullulara hayata geçecek dev projelerin müjdesi verdi.

3. Havalimanı'nda ilk etap 2018'de tamamlanacak!

3'üncü Havalimanı'nda ilk hedef 2018 olarak belirlendi. 9 bin 500 işçinin 24 saat çalıştığı havalimanının CEO'su Akçayoğlu, 1 Kasım'da ortaya çıkan tablonun önlerindeki engelleri ortadan kaldırdığını söyledi.

3. Havalimanı'nda bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

3. Havalimanı çalışmaları havadan görüntülendi!

150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havacılık merkezlerinden olacak İstanbul Yeni Havalimanı çalışmaları havadan görüntülendi. İlk faz çalışmaları kapsamında zemin düzeltme, hafriyat ve üstyapı inşaat çalışmaları sürüyor.

3. Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı!

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar hızlandı. Projede toplam 9 bin 366 kişi çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3. havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı’nın şantiyesinde işçilerle birlikte iftar yaptı.Erdoğan, helikopterle İzmit Körfez Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı inşaatlarını havadan inceledi.

3. havalimanı bilirkişine itiraz davası!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili davada bilirkişi tayin edilen üç kişiye itiraz geldi. İtirazın gerekçesi: Üyelerden biri eski İBB Daire Başkanı, biri 'siyanüre evet' dedi, biri ailesi için jeotermal su ruhsatı başvurusunda bulundu

3. havalimanında yer teslimi tamamlandı, inşaat başlıyor!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, "İstanbul 3. havalimanında yer teslimi 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldı. Master planında küçük değişiklikler var, havalimanının temeli yakında atılacak. Kredi sözleşmesi de bu ay olacak" dedi.

3. Havalimanı'nda hafriyat çalışmaları devam ediyor!

Yapımı devam eden ve ilk etabı 29 Ekim 2017’de açılacak olan 3. havalimanında yüzlerce kamyon, iş makinesi son sürat çalışıyor.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'deki hasar tespit çalışmaları 3 güne kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "En geç 3 güne kadar hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

Trabzon Havalimanı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları mecliste!

Trabzon Havalimanı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ekrem İmamoğlu, Silivri Kiptaş 3. etaptaki inşaatı çalışmalarını inceledi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de Kiptaş konutları 3.Etaptaki çalışmaları inceledi. 3. bölgede yüzde 95 tamamlanma gerçekleştiği belirtildi...  

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti için resmi başvuru yapıldı!

İstanbul Havalimanı'nın 3. pist çalışmaları sürerken, 18 Haziran tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır olacağına dair resmi başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SGHM) yapıldı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

3. havalimanı çalışmaları Haberi

3. havalimanı çalışmaları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Twitter'da İstanbul Yeni Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'na ilişkin paylaşımlar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini aktaran Ocak, şu bilgileri verdi:

"Dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için yoğun bir süreç yaşanıyor. Tüm birimlerin koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul Yeni Havalimanı'nda görev yapması planlanan Hava Trafik Kontrolörlerine, tamamen yenilenecek hava sahası ve operasyon ortamına intibak sağlamaları amacıyla verilen eğitimler kuruluşumuz açısından büyük önem taşıyor.  

Bu kapsamda, 2017 Ekim-2018 Ocak tarihleri arasında uluslararası emniyet otoritesi Avrupa Hava Seyrüsefer Örgütü'nün (EUROCONTROL) Fransa’da bulunan deney merkezinde 'Gerçek Zamanlı Hava Trafik...