02 / 05 / 2024

3 Köprünün bağlantı yolları ihalesi ne zaman olacak

3 Köprünün bağlantı yolları ihalesi ne zaman olacak

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı kesimi için 1 Mart 2016'da, Kınalı-Odayeri kesimi için ise 8 Mart 2016'da ihale yapılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

3. Köprü inşaatının çevreye etkileri meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 3. Köprü'nün çevreye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kayseri Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı!

Mesa, Artaş Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon lira yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolları meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarına ve köprü ve gişelerde uygulanan cezalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

Çiğdem Toker : 3.köprünün geçiş ücreti önceden belliydi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısında iki gün sonra açılacak olan 3.köprünün geçiş ücretlerini ele aldı. İşte Toker'in o yazısı...

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

3 Köprünün bağlantı yolları ihalesi ne zaman olacak Haberi

3 Köprünün bağlantı yolları ihalesi ne zaman olacak

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı kesimi için 1 Mart 2016'da, Kınalı-Odayeri kesimi için ise 8 Mart 2016'da ihale yapılacak.


Yıl sonunda hizmete girmesi hedeflenen köprünün, bağlantı yollarının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.


İstanbul Boğazı'nda yapımı süren üçüncü köprünün bağlantı yolları için önce 6 Mart 2015'te yapılacağı açıklanan, daha sonra 6 Mayıs'a ertelenen söz konusu ihalelerin, firmaların talebi üzerine iki ayrı tarihte yapılmasına karar verildi.


Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran, daha sonra 31 Ağustos tarihi belirlenirken, yeni yayınlanan zeyilnameyle ihale 1 Mart 2016'ya ertelendi.


Projenin ilk önce 7 Temmuz olarak açıklanan, daha sonra 7 Eylül'e ertelenen Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihalesi ise 8 Mart 2016'da yapılacak.


İhalelerin ardından...