28 / 04 / 2024

3. Köprüye yeni imar planı

3. Köprüye yeni imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin hazırlanan yeni imar planını kabul etti.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

3. köprüdeki Astaldi hisselerine Çinliler talip!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada 3. köprüdeki Astaldi hisseleri ile IC Holding'e ait yüzde 20 hisseye Çinliler talip olduğunu belirtti...

TOKİ'den Karabük Taşköprü'ye yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karabük'ün Taşköprü'ye 310 konutluk bir proje inşa edilecek. Projenin 500 günde tamamlanması bekleniyor.

Sakarya'ya 3. köprü ve duble yol için kamulaştırma müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya'ya 400 metrelik 3. köprü geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesi için çalışma başlatıldı. Toçoğlu, “Şehrimizin üçüncü köprüsünü inşa edeceğiz. Köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yolla şehrimizin doğ

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

Aksa 3. köprüye enerji desteği sağlıyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü'ne Türkiye'nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. köprü inşaatının şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı... Hırsız, 300 bin TL değerindeki elektronik malzemeleri 600 TL'ye hurdacıya sattı...

3. köprü inşaatında son görüntüler!

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması kameraya yansıdı.

İşte 3. Köprü'den en yeni kareler!

Trafiği rahatlatacak 3. Boğaz köprüsünün yapımı devam ediyor. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. İşte köprünün son fotoğrafları;

3. Köprüye yeni imar planı Haberi

3. Köprüye yeni imar planı

Meclisin temmuz ayı toplantılarının bugünkünde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan yeni imar planları gündeme geldi. 

Toplantıda, "Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi geçişlerine ilişkin imar planı değişikliği"nin mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından bağlantı yolları için hazırlanan koruma amaçlı nazım planı da görüşüldü. 

Sarıyer ve Beykoz ilçelerini içeren plana CHP'li komisyon üyeleri itiraz şerhi koydu.

Yeni planın meclisteki oylamasında da CHP'li üyeler karara katılmadı. Planla ilgili komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni plan doğrultusunda 3. köprüyle ilgili çalışmalara devam edilecek. 

Toplantıda ayrıca Fatih'teki İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin yenilenmesiyle ilgili rapor da CHP'li üyelerin itirazlarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste ayrıca Kadıköy-Bostancı-Kayışdağı Yol Kavşak Projesi de onaylandı.

KADIKÖY-KARTAL METROSU 2016'YA KADAR İNDİRİMLİ

Meclis toplantısında, hala yüzde 50 indirimli...