04 / 05 / 2024

3. nükleer enerji

3. nükleer enerji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nükleer enerji noktasında da adımlarımızı atmış bulunuyoruz. Ülkemizin birisi güneyde birisi kuzeyde olmak üzere şu anda yürüyen iki önemli çalışması söz konusu" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

3 Endüstri Enerji Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3 Endüstri Enerji Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer’de 300 bin TL sermaye bedeli ile Berkan Çağatay tarafından kuruldu. 

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

TSE'den nükleer enerji için iş birliği!

TSE ile Bureau Veritas arasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Sinop Nükleer Santrali projelerinin ekipman ve hizmet tedarik süreçlerinde uygunluk değerlendirmeleri için iş birliği protokolü i̇mzalandı.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

3. nükleer enerji Haberi

3. nükleer enerji

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Slovakya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Slovakya ile Türkiye arasındaki tarihi bağlar ile ilişkilerin, her geçen gün geliştiğini söyledi.


Erdoğan, 2000 yılında 75 milyon dolar olan ticaret hacminin, 2014'te 1,4 milyar dolara ulaştığını ancak bu rakamı yeterli bulmadıklarını vurguladı. Slovakya'ya 2013 yılında gerçekleştirdiği ziyarette, ticaret hacmini en kısa zamanda 5 milyar dolara çıkarma iradesini ifade ettiklerini anımsatan Erdoğan, bu doğrultuda daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguladı.


Türk iş adamlarına davet


Erdoğan, Slovakya'nın yetişmiş iş gücü, doğal kaynakları, istikrarlı yapısı ve sunduğu cazip imkanlarla otomotiv sektörü başta olmak uluslararası yatırımcılar için çekim merkezi haline geldiğini anlattı.


Küresel mali krize ve Avrupa'daki ekonomik durgunluğa rağmen 2014 yılında Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde büyüme sağlanmış olmasının da bunu teyit ettiğini aktaran Erdoğan, Türk şirketlerini, iş...