02 / 05 / 2024

3 taksitli emlak vergisi olur mu

3 taksitli emlak vergisi olur mu

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödeniyor. Peki, belediyeye ödenen emlak vergisi kaç taksitte ödenir? Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?

HONOR 70, kulaklık hediyesi ve 3 taksitli kampanya fırsatıyla Vatan'da satışta! 2 Aralık 2022 fiyat listesi

Fotoğraf özellikleri ve vlog çekimleri için Solo Cut gibi yeni kamera teknolojilerine sahip olan HONOR 70, Vatan Bilgisayar'a özel kampanya fiyatı ve Earbuds X3 Lite hediyesi ile satışa sunuldu. 

3 maddede emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde sona yaklaşıldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin son 10 günü bulunuyor..

Çevre ve Şehircilik'in 250 gayrimenkulünden 13 tanesine teklif geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan 250 konutun ihalesi bugün gerçekleştirildi. 

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik'in 250 konutu bugün satışta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan 250 adet konut TURYAP aracılığı ile bugün satışa sunuluyor. 

Çevre ve Şehircilik'in 250 konutu yarın satışta!

Turyap, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan toplam 250 adet konutu açık artırmayla yarın satışa çıkaracak...

Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda ön talepler alınıyor!

Turyap, Körfezkent 3. Etap Emlak Konut Evleri’nde konutlar için ön talep toplamaya devam ediyor. Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları daireler bin TL ön talep bedeliyle satışta.

Körfezkent 3 Emlak Konutları'nda ön talep toplanıyor!

Turyap, projelerin satışa çıkarmadan önce topladığı ön talep kavramını değiştiriyor. Körfezkent 3. Etap Emlak Konut Evleri’nde konutlar için ön talep topluyor. Projede fiyatlar 167 bin 200 TL'den başlıyor.

Turyap, 3 Emlak Konut projesindeki 115 daireyi açık artırmayla satıyor!

Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları, Bahçekent Emlak Konutları ve Emlak Konut Başakşehir Evleri'ndeki hemen teslim ve oturuma hazır toplam 115 daire açık artırma usulüyle satışa sunuluyor.

Gebze 3.etap Emlak Konut ödeme şartları 2016!

Gebze 3.etap Emlak Konut ödeme şartları haberimizde yer alıyor. Gebze 3.etap Emlak Konut fiyatları 269 bin TL'den başlıyor...

Kirazpınar Gebze 3.etap Emlak Konut fiyatlar!

Kirazpınar Gebze 3.etap Emlak Konut fiyatları 269 bin TL'den başlıyor. Emlak Konut Gebze 3. etap için başvuru süresi 18 Kasım'da sona eriyor...

Gebze 3.etap Emlak Konutları Kocaeli başvuru şartları!

Gebze 3.etap Emlak Konutları Kocaeli başvuru şartları haberimizin içerisinde yer alıyor...

Edremit'te 3 milyonluk emlakçı vurgunu!

Edremit’te yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Ayder, arsasına ev yapması için vekalet verdiği emlakçı tarafından dolandırıldı. 3 milyonu bulan gayrimenkullerinden olan Ayder, “Mülklerimi üzerlerine geçirmişler. Oturduğum evi bile parayla yeniden alarak kurtardım” dedi

3 taksitli emlak vergisi olur mu Haberi

3 taksitli emlak vergisi olur mu

Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödeniyor. Taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye ödenen bu verginin taksitli bir şekilde ödenmesi mümkün olabiliyor.


Vergi, taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Örneğin büyükşehir belediyesinde bulunan aynı özelliklere sahip konut için ödenecek vergi, büyükşehir belediyesi olmayan belediye sınırları içerisindeki konutun vergisinden iki kat daha yüksek oluyor. 


Emlak vergisi oranları 2015..

Büyükşehirlerde

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1              ...