02 / 05 / 2024

3 yatırımdan biri antalyada

3 yatırımdan biri antalyada

Toplam yatırını bütçesinin yüzde 32'sine sahip olan Antalya, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Mustafa Varank'tan Volkswagen'in yatırımdan vazgeçme kararına ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Gayrimenkul yatırımcıları rotasını ABD'ye çevirdi!

Dünyada kârlı bir yatırımla yerini almak isteyenler gözünü ABD’ye çevirdi, şu sıralar en gözde yatırımlardan biri Amerika’da ev sahibi olmak. International Realtors Group (IRG) son beş yılda birçok Türk yatırımcıya değişik projelerden 85 bin ile 6 milyon dolar arasında değişik gayrimenkuller sattı.

Libya'dan Türk iş adamlarına konut ve gayrimenkul yatırımı çağrısı!

Libya Parlamentosu Ekonomi, Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Komitenin Başkanı ve Libya Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Mohammad Abdul Karim Raied "Konut ve gayrimenkul gibi sektörlerin yanı sıra sanayi sektörünün temsilcilerini özellikle aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Ahmet Şen: Arsa yatırımından uzak kalmayın!

Risk olasılığı düşük yatırım aracı olan arsa yatırımının öneminden bahseden Mera Gayrimenkul'ün Kurucusu Ahmet Şen, ''Neresi olursa olsun arsa yatırımdan uzak kalmayın'' dedi.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Gayrimenkul yatırımlarında arsa kazandırıyor!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, arsa yatırımının kısa vadede kazanç elde ettirdiğini belirti. Gürlek, aynı zamanda arsa yatırımının en yüksek kazanç sağlayan yatırımlardan biri olduğunu ifade etti...

İstanbul Havalimanı, geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul Havalimanı'nın İstanbul turizmi ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti...

İş Portföy'ün üçüncü yatırımı Nidakule Ataşehir!

Sektöründe lider konumda olan İş Portföy birçok alanda fonlar kurup yönetiyor. Gayrimenkul alanında da faaliyetlerine devam eden İş Portföy'ün 3. yatırımı Nidakule Ataşehir projesi oldu.

Yatırımdan kazanç sağlamak isteyen gayrimenkule yöneliyor!

İnişli çıkışlı ekonomik konjonktürde, yatırımın en güvenli limanı olarak bilinen gayrimenkul, kazanç sağlamak isteyen herkesin gündeminde yer alıyor.

Konutta yatırımdan oturuma geçiliyor!

Türkiye’de son 10 yılda kızlı bir büyüme gösteren gayrimenkul sektöründe son dönemde trendlerde değişim yaşanıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Alanlarda yatırım amaçlıdan oturum amaçlıya doğru bir geçiş yaşanıyor” açıklamalarında bulundu.

İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turanlı, ''Ben kendi ülkeme yatırımdan asla geri durmam. İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var'' diye konuştu.

3 yatırımdan biri antalyada Haberi

3 yatırımdan biri antalyada

Toplam yatırını bütçesinin yüzde 32'sine sahip olan Antalya, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Akdeniz Turistik Otelcüer ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Bnimi verilerine göre Antalya, toplam yatirım bütçesinin yüzde 32'sini elinde bulunduruyor. AKTOB Araştırma Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bu dönemde komple yem yatırımı öngören 3,5 milyar liralık 226 proje üe 60 bine yalan yeni yatak üretilecek. Bu yatırımlarla 14 bine yakın kişi iş ünkaııı bulacak. Yeni yatırımlarda ilk sırayı Antalya alırken, yapılacak yeni yataklara ve yaratılacak iş olanaklarının yüzde 3 3'ünü bu il sağlayacak. Öte yandan Antalya toplam yatırım bütçelerinin de...