19 / 05 / 2024

30 yıllık tapu bozulur mu

30 yıllık tapu bozulur mu

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

30 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

DenizBank’ta yüzde 0 faizli 5 bin TL’lik ihtiyaç krediniz ve 1 yıllık BluTV üyeliği sizi bekliyor!

DenizBank bütün ihtiyaçlarınız için alabileceğiniz geri ödemesini 6 aya yayarak yapabileceğiniz, yüzde 0 faizli 5 bin TL Taksitli Nakit Avans fırsatını ve 1 yıllık BluTV üyeliğini kazanmak için acele edin. DanizBank’ın ihtiyaç kredisinin son başvuru tarihi 30 Eylül’dür. İşte, kartın detayları...

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

30 yıllık tapu bozulur mu Haberi

30 yıllık tapu bozulur mu

Tapu iptal davaları açılmaktadır. Ancak tapu iptal davası nasıl açılır, 30 yıllık tapu bozulur mu? İşte bu konuda merak edilip sorulan soruların yanıtları…

TAPU İPTAL DAVASI KAÇ YIL İÇİNDE AÇILIR?

Tapu iptal davası için herhangi bir genel zamanaşımı süresi veyahut hak düşürücü süre gibi bir neden bulunmamaktadır. Tapu iptal davası aradan uzun yıllar geçse dahi açılabilir. Vatandaşlar tarafından zaman zaman 10 yıllık tapu bozulur mu? gibi sorular sorulsa da çoğu davadan farklı olarak tapu iptal davası genellikle süreye tabi olmadan açılabilmektedir.

TAPU İPTAL DAVASI NASIIL AÇILIR?

Tapu iptal davasının nasıl açıldığına dair bazı hususlar bulunmaktadır. İşte onlara dair detaylar;

Muris muvazaası yani mirastan mal kaçırma gibi bir durum bulunuyorsa, Hukuki ehliyetsizlik sebebiyle Bir hata olursa, hile, korkutma gibi irade bozuklukları sebebiyle Vasiyetnamenin geçersizliği durumlarında İnanç sözleşmesine dayalı olarak Kazandırıcı...