08 / 07 / 2024

300 konutlar yıkım

300 konutlar yıkım

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak belirlediği Refahiye Mahallesindeki 300 Konutların yıkımına başladı.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Kafkas Yıkım Hafriyat Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Yıkım Hafriyat Limited Şirketi  Maltepe’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Gülbeyaz tarafından kuruldu.

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Erzurum New City Konutları yıkılıyor!

Erzurum'da proje ve ruhsatı olmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan, madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen New City konutlarının yıkımına başlandı. 550 bin liraya ihale edilen yıkım, 200 gün sürecek.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

Burdur Depremevleri Konutları'nda yıkım başlıyor!

Burdur'da kentsel dönüşüm altında yıkılacak 46 blokluk Depremevleri Konutları tamamen tahliye edildi. TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm yıkımının Nisan ayında başlaması planlanıyor.

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Şanlıurfa’da 300 konut yıkılıyor!

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında deprem riski bulunan 300 konut yıkılıyor. Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdi.

Şırnak'ta ‘Valilik projesi’ için 300 konut yıkılacak!

Şırnak’ta sağlam raporu verilen yaklaşık 300 eve ‘Valilik projesi’ için yıkım kararı verildi. Valilik projesi için yıkılacak olan evlere 45 gün süre tanındı.

300 konutlar yıkım Haberi

300 konutlar yıkım


Şanlıurfa'nın gelecek vizyonunu belirleyerek yeni yollar, yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı 300 Evler Bölgesinde önceden istimlak edilen konutların yıkım çalışmaları başladı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ekipleri tarafından çevre önemli alındıktan sonra iş makineleriyle boşaltılan konutlar güvenli bir şekilde yıkımı gerçekleştiriliyor.


Şanlıurfa'nın kentsel dönüşümü sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaşanılabilir bir kent için kentsel dönüşüm alanlarını peyderpey dönüştüreceklerini belirtti.


Şanlıurfa'da Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanları olarak belirlenen 300 Evler Bölgesinin yanı sıra diğer bölgeler Bakanlar Kurulu Kararıyla karara bağlanmıştı.




Şanlıurfa Büyükşehir...