17 / 05 / 2024

33 maddelik son torba yasa

33 maddelik son torba yasa

Seçim öncesi son torba Meclis Başkanlığı 'na sunuldu. 33 maddelik torba teklifte çok sayıda düzenleme yer alıyor.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Son dakika döviz kurları! Dolar 30,84 TL, euro/TL 33,27 TL oldu!

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında değer kaybı devam ediyor. Son dakika dolar/TL kuru 30,84 TL, euro/TL 33,27 TL oldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

En düşük memur maaşı 33 bin 351 TL, memur emeklisi maaşı 14 bin 960 TL! Son dakika rakamlar geldi! 

4 aylık veriden sonra maaş tabloları yavaş yavaş şekillenirken, son dakika zamlı memur ve memur emeklisi maaşları da belli oldu. Peki en düşük memur maaşı ve en düşük memur emeklisi maaşı ne kadar olacak?

Bahçeli Yaşam Konakları Meşrutiyet'te hemen teslim son 23 villa! Yüzde 33 peşinatla 36 ay taksit fırsatı!

Bahçeli Yaşam Konakları Meşrutiyet projesindeki son 23 villanın satışı devam ediyor. Bahçeli Yaşam Konakları projesinde 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon villalar bulunuyor. 

Kırmızı mercimeğe şoke eden zam! Bir ayda yüzde 33 zamlandı!

TÜİK verilerine göre ilk yedi ayda mercimek ihracat miktarı 232.1 bin ton olarak gerçekleşirken, ihracat değeri ise 230.4 milyon dolara çıktı. 2 senedir kilogramı 15 liradan işlem gören kabuklu kırmızı mercimeğin fiyatı ise son bir ayda yüzde 33,3 oranında arttı.

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi... Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın...

Dolar bugün ne kadar? 13 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doları 13 Nisan Perşembe günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın dördüncü gününde 19,33 TL’den satılıyor. İşte 13 Nisan Perşembe kuru…

ÖSYM’den son dakika açıklaması! 33 bin TL maaşla personel alacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!

ÖSYM Başkanlığı tarafından müjdeli bir haber verildi. Yapılan açıklamada 33 bin lira maaşla personel alınacağı duyuruldu.

Fiat Egea Sedan'a tam 33 bin liralık son dakika indirimi geldi! Aman kaçırmayın! Egea Sedan fiyat listesi 7 Ocak 2023!

Fiat Egea Sedan'a tam 33 bin liralık son dakika indirimi geldi... Bu indirimi aman kaçırmayın... İşte Egea Sedan fiyat listesi 7 Ocak 2023...

33 maddelik son torba yasa Haberi

33 maddelik son torba yasa

AK Parti, Meclis'in kapanmasına sayılı günler acil düzenlemeleri içeren yeni bir torba yasa teklifini Meclis Başkanlığına sundu. 33 maddelik torba teklifte sosyal yardımlardan, Tüketici Kanunu'na, vergi kanunları ile sigortacılık ve belediye mevzuatına kadar çok sayıda düzenleme yer alıyor.


Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifte, bu dönem yasalaştırılması zaman yetersizliği nedeniyle mümkün görünmeyen Aile Paketi ile Bankacılık Kanun Tasarılarında yer alan bazı maddeler torba teklife taşındı. Teklife göre, Tüketici Kanunu'nda tüketicilere konut teslimat süresinde değişlik yapılarak, ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim süresi 36 aydan 42 aya çıkarılıyor.


Ön ödemeli konut satışından, tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden dönmesi halinde satıcı konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç vb. yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile taşınmazın teslimine 6 ay ve daha uzun...