05 / 05 / 2024

39Kent1İstanbul nedir

39Kent1İstanbul nedir

NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı A. Faruk Göksu tarafından kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, İstanbul’un 39 ilçesini planlamak ve dayanıklı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalara başladı.

39Kent1İstanbul Projesi tanıtıldı!

39Kent1İstanbul Projesi tanıtıldı. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 15’inci yıldönümünde, ‘Ortak Vizyon, Ortak Gelecek’ söylemi ile İstanbul ilçelerinin mekânsal strateji planları Kentsel Vizyon Platformu tarafından hazırlanacak.

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

İstanbul’da Aybar Kar Fırtınası bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 9-14 Mart tarihlerinde Aybar Kar Fırtınası, İstanbul’u etkisi altına alacak. Peki Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Kanal İstanbul nedir, ne değildir?

Gazeteci Yalçın Bayer, son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'u kaleme aldı... Peki Kanal İstanbul nedir, ne değildir? İşte detaylar...

Kanal İstanbul Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi nedir? Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Toplanma alanı nedir? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının ne durumda olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki nedir bu toplanma alanı? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var? İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde?

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

Su yolu nedir?

Torba Yasa ile Marmara Denizi ile Karadeniz arasında yapımı planlanan Kanal İstanbul Projesi için İmar Kanunu’na “su yolu” tanımı eklendi. Peki, su yolu nedir?

Doğalgaz münferit bağlantı nedir?

Doğalgaz abonelikleri, İstanbul'da İGDAŞ'ta yapılıyor. Abonelikler konut ve işyerleri için farklı şekilde yapılıyor. Peki, doğalgaz münferit bağlantı nedir? Doğalgaz münferit bağlantı nasıl yapılır?

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?

Avcılar Ispartuvan Çayırı'nın akıbeti nedir?

İstanbul Avcılar'da Firüzköy Mahallesi ile Küçükçekmece Gölü arasında kalan Ispartuvan Çayırı için son durum nedir? Ispartuvan Çayırı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el koydu mu? Ispartuvan Çayırı'nda hangi parseller arkeolojik sit alanı içinde?..

39Kent1İstanbul nedir Haberi

39Kent1İstanbul nedir

Büyük Marmara depreminin 15’inci yılında çağrı yapan platform, “39Kent1İstanbul” çalışması için genç uzmanlar ve kamuya birlikte çalışma teklifinde bulunuyor. 3 ay sürecek çalışmada tüm ilçelerin mekânsal strateji planları hazırlanacak. Bir mimar ve şehir plancısının başkanlığında toplanan mimarlık öğrencileri, şehir plancıları, felsefe ve ekonomi öğrencileri bir araya gelerek şehrin tüm planını değiştirecek. 


ANADOLU’YA YAYILACAK


Ekip, çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve tüm ile belediyeleri ile paylaşacak. Gönüllü olarak çalışan uzmanların yaptıkları çalışma kentsel dönüşüm sürecinde yapılan çalışmalarda da yol gösterici olacak. Yapılan çalışmalarda ilçede olması gereken kamusal alanlar, toplanma alanları ve katma değer yaratacak bölgeler çizilecek. Şehrin silueti de dikkate alınarak her ilçe içi bir vizyon proje hazırlanacak. İstanbul’da başlayan proje Anadolu’nun diğer illerine de yayılacak ve daha sonra mahalle...