12 / 05 / 2024

400 yıllık kutuören camisi ibadete açılacakmı

400 yıllık kutuören camisi ibadete açılacakmı

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından da tescillenen 400 yıllık tarihi Kutuören Camii'nin ibadete kapalı olmasının kendilerini çöz üzdüğünü söyledi...

400 bin TL’nin yıllık faiz getirisi asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla

Türk-İş’in açıkladığı Nisan ayı rakamlarına göre asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücretliler temmuz ara zammı beklerken, 400 bin TL’nin yıllık faiz getirisinin, asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla olduğu hesaplandı. Vatandaş bu hesaba şaşırdı.

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini merak ederken, Borsa Filozofu da yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

İzmir'de 420 yıllık Hisar Camisi yeniden açılacak!

İzmir'de bulunan 420 yıllık Hisar Camisi'nin 1.5 yıl süren tadilat çalışmaları bitti. Cami önümüzdeki ramazan ayında yeniden ibadete açılacak. 

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Breeze De Mar Orlando yıllık yüzde 15 bir getiri sağlıyor!

Breeze De Mar Orlando Projesi'nde fiyatlar 99 bin 400 dolardan başlıyor. Breeze De Mar Orlando projesi yıllık yüzde 15 bir getiri sağlıyor.

Manisa Gökçeören'in 40 yıllık altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nin yenilenecek olan 40 yıllık altyapısı için proje çalışmalarına başladı.

400 yıllık kutuören camisi ibadete açılacakmı Haberi

400 yıllık kutuören camisi ibadete açılacakmı


Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından da tescillenen 400 yıllık tarihi Kutuören Camii'nin ibadete kapalı olmasının kendilerini çöz üzdüğünü söyledi. Kıyak, bu caminin acilen restorasyonun yapılarak ibadete açılması için yetkili makamları göreve davet ettiklerini belirtti. 


Kıyak, yaptığı açıklamada Anadolu Medeniyetler Müzesi tarafından 1987 yılında yayınlanan kitapçıkta tarihi eser olarak belgelenen bu caminin 17. yüzyıl başında yapıldığını hatırlattı. Mimber ve tavanında aşı boyalı nakışlar bulunan caminin kerpiç, ahşap ağırlıklı ve taş duvarlı çatılı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kıyak, "Bu camimiz ibadete açılması için gerekirse çubuk ilçesinde Kutuören Cami Derneğini kurdurup camimizin restorasyonu nu yapmaya da bizler hazırız. Anıtlar Kurulu bir yerde ufak bir tarihi taş parçası bulduğunda seferber...