06 / 05 / 2024

5 HES

5 HES

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

HES projelerinden ekonomiye 6 milyar liralık katkı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santrallerin (HES), ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

Çaykara HES şantiyesindeki çığ davasında yargılama başladı!

Çaykara ilçesindeki HES şantiyesinde, çığda 5 kişinin ölümünden sorumluluğu olduğu iddia edilen firma yetkilileri ile iş güvenliği uzmanından oluşan 5 sanığın, 4,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Siirt Çetin HES projesi askıya alındı!

Enerji devi Statkraft, güvenlik endişeleri nedeniyle Siirt'teki HES projesini askıya aldı. Şirket projenin askıya alınması nedeniyle 2.1 milyar Norveç kronu, yani 245.5 milyon dolar, karşılık ayıracak.

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Artvin Barajı ve HES yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın törenle hizmete girecek.

HES'ler kasaya 8 milyar lira getirecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek. Son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim, 14 Ekim, 5 Ekim, 10 Kasım ve 20 Kasım 2015 oldu.

Tünel tipi HES projesi firmasını 5,5 milyon zarara uğrattı!

Tünel tipi HES ile yıllık 14 milyon kilovvatt saat elektrik üretilmesi planlanıyor. Tünel tipi HES projesi, 2 yıl geç kalınca, firmanın kusuru nedeniyle belediye yaklaşık 5,5 milyon TL zarara uğradı.

Polatlı hidroelektrik santrali 5 aydır imar komisyonunda!

Polatlı Hidroelektrik santrali, gerekli tüm izinler alınmış olmasına rağmen, yaklaşık 5 aydır Büyükşehir İmar Komisyonu'nda bekliyor. Büyükşehir Belediyesi kulislerinde HES'e sıcak bakılmadığı için kararın geciktirildiği iddia edildi.

5 HES Haberi

5 HES


Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi, ikinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. 


Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar...