28 / 04 / 2024

5 soruda DASK

5 soruda DASK

DASK, sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlıyor. Dask devlet tarafından da zorunlu tutuluyor. İşte, 5 soruda DASK!

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

DASK, 26.5 Milyar TL'yi aşan tazminat ödemeleriyle dikkat çekiyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 560 bin hasar ihbarını alarak gerçekleştirdiği tazminat ödemelerinin 26.5 milyar TL'yi aştığını duyurdu.

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

5 soruda EYT'de doğru bilinen yanlışlar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son açıklamasına göre EYT düzenlemesinden 5 milyona yakın kişi yararlanacak.

5 soruda TOKİ Burdur Sosyal Konut Projesi 2022! Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Burdur konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Denizli Sosyal Konut Projesi 2022! Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Denizli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Erzincan Sosyal Konut Projesi 2022! Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Erzincan konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Eskişehir Sosyal Konut Projesi 2022! Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Eskişehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda DASK Haberi

5 soruda DASK

5 soruda DASK!

Deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası,  tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu çerçevede DASK poliçesi yaptırmayanlar 27.03.2001 tarihinden itibaren, bu sigorta kapsamında karşılanacak zararlar için doğal afetlerle ilgili mevzuat çerçevesinde hak iddia edemiyor. 


1)Dask Sigortası neleri kapsar?


Dask sigortası, deprem ve depremin neden olduğu maddi zararları teminat altına alır. Bu sebepler arasında depremin neden olduğu yangın, patlama ve yer kayması olabilir. Dask sigortalı binalarda temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, merpen boşlukları, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelen zararlar da teminat altındadır.


2)Dask primi nasıl hesaplanır?


Binanın yapı tipine göre...