04 / 05 / 2024

5. yargı paketi

5. yargı paketi

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti. İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Gayrimenkullerin icradan satış ihaleleri sil baştan!

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi kabul edildi. Teklifle gayrimenkul satış ihaleleri sil baştan düzenlendi.

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni düzenleme!

Meclis Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Kabul edilen maddeler kapsamında, taşınır ihalesindeki değişiklikler taşınmazlar için de geçerli hale geldi. 

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis'te kabul edildi!

8. Yargı Paketi kapsamında emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin madde kabul edildi. İşte ayrıntılar...

BİM'de Molfix bebek bezi fırsat paketi 239 TL'ye, 5 kg pirinç 109 TL'ye satılacak!

BİM'in 17 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda Molfix bebek bezi fırsat paketi 239 TL'ye, 5 kg pirinç 109 TL'ye satılacak.

Çeyiz düzeceklere müjde! BİM'e çeyiz paketi geliyor! Sakın kaçırmayın! 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden BİM aktüel ürün katalog listeleri belli oldu. BİM kataloğunda bu hafataya özel çeyiz paketi bulunuyor. Peki  BİM kataloğunda bu hafta hangi ürünler satışa çıkacak? İşte 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

5’li çeyiz paketi alımına Arçelik 15325 Ekolojik Inverter Klima’da 8.700 TL indirim fırsatı!

Yaz aylarının da gelmesiyle beraber en çok ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlerden biri olan klima, artık her evin vazgeçilmezi haline geldi. Arçelik, bu kapsamda, 5’li çeyiz paketi alımına 15325 Ekolojik Inverter Klima’yı 8.700 TL indirimle satışa çıkardı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

BİM'e 2.599 TL'ye çeyiz paketi TL geliyor! BİM 5 Mayıs Cuma aktüel ürünler kataloğu!

BİM'in 5 Mayıs 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de bu hafta çeyiz paketi 2.599 TL'ye satışa sunuldu. Peki, BİM'de bu hafta başka neler var? İşte 5 Mayıs 2023 kataloğu...

Çeyiz düzenlere müjde! BİM’de çeyiz paketi 2600 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 500 TL’ye, çay makinesi 489 TL’ye düştü!

BİM’in 5 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu resmi internet sitesinden paylaşılırken, çeyiz paketi 2600 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 500 TL’ye, çay makinesi 489 TL’ye düştü. İşte BİM fiyat listesi 5 Mayıs 2023...

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. Yargı Paketi  TBMM Genel Kurullunun onayından geçti. 7. Yargı Paketi maddeleri içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de infaz indirimi düzenlemesi oldu. Mahkum ve mahkum yakınları infaz indirimi ile ilgili Adalet bakanlığından tarafından gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.

5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununa kökten çözüm geliyor! TBMM’de kabul edildi!

Yedinci yargı paketi mecliste kabul edildi. Bundan sonra ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklara ara bulucu bakacak. Aynı zamanda, 5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununun çözümü de ara bulucunun önüne gelecek.

120 bin mahkûm İnfaz iyileştirmesini bekliyor! En son izinler 31 Temmuz 2023'uzatılmıştı!

Af yasası konusu gündemdeki yerini koruyor. 7. yargı paketi sonrasında, kısmi af yasası ve infaz iyileştirmesi ile ilgili ayrıntılar yakından takip ediliyor.

Migros Sanal Markette Omo 1,5 kilosu 35 liraya düştü! 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Dev marketler zinciri Migros, Sanal Markette “Büyük Kış İndirimi Kampanyası” ile pek çok ürünü dev indirim oranlarıyla vatandaşa ulaştırıyor. Migros Sanal Markette Omo deterjanın 1,5 kilogramlık paketi yüzde 25 indirimle 35 TL’ye, Perwoll sıvı çamaşır deterjanı 2 litresi yüzde 25 indirimle 79,90 TL

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

5. yargı paketi Haberi

5. yargı paketi

5'inci Yargı Paketi'nde yer alan kanuna göre, iş yoğunluğunun veya personel sayısının çok olduğu icra dairelerinde dairenin düzenli, uyumlu ve verimli çalışmasına katkı sağlamak için Adalet Bakanlığı tarafından, icra müdür ve müdür yardımcıları arasından, icra müdürünün yetkilerini haiz bir "icra başmüdürü" görev alabilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; iş yoğunluğunun veya icra dairesi sayısının çok olduğu kentte Adalet Bakanlığı tarafından yetki çevresi de belirlenmek koşulu ile bir veya birden fazla icra daireleri başkanlığı kurulabilecek. Başkanlıkta bir başkan ile yeteri kadar başkan yardımcısı olacak. Başkan birinci sınıf olmuş, başkan yardımcısı ise birinci sınıfa ayrılmış adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları arasından muvafakatleri alınarak Bakanlık tarafından atanacak. Ek olarak başkanlıkta yeteri kadar icra başmüdürü, icra müdürü, icra müdür yardımcısı, icra katibi ve...