30 / 04 / 2024

50 yıllık uygulamanın sonu

50 yıllık uygulamanın sonu

1964 tarihli kararname ile el konulan Fenerbahçe Camii’nin bulunduğu arazinin, eski İstanbul Patriği Maksimos Vapurcu’nun mirasçısı adına tescil edilmesi kararı, benzer durumdaki davaların daha önce reddedilmesi nedeniyle tartışma yarattı.

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

50 yıllık uygulamanın sonu Haberi

50 yıllık uygulamanın sonu

Papamanolaki’nin avukatı Barış Tan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, 1964 kararnamesi uyarınca Rumlara ait taşınmazların Hazine adına tesciline yönelik kararların, Yargıtay denetiminden geçerek kesinleşse bile, kesin hüküm niteliğinde olmadığını, dolayısıyla 1988 kararnamesi itibarıyla bu taşınmazların mirasçılar tarafından talep edilebileceğine karar verilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Tan, “İşin en zor tarafı bu noktadaydı. Zira Rumların elindeki taşınmazlara Hazine’ce el konulması, kendilerine veraset belgesi dahi verilmemesi gibi Yargıtay’ın yıllarca vermeye devam ettiği hukukun temel ilke ve kuramları ile bağdaşmayan kararları vardı” dedi.


20 kilo 20 dolarla sınırdışı  

Tan, kararı ”1964 kararnamesinin getirdiği önlemlerin geçici olduğu gibi, bu kararnameye dayanılarak verilen mahkeme kararlarının dahi geçici nitelikte olduğu belirlendi” değerlendirmesi yaptı. Tan, kesinleşmiş olsa bile önceki Yargıtay kararlarının tartışmalı hale geldiğini ve yeni hukuki girişimlerin söz...