04 / 05 / 2024

500 dolara yapılan ev

500 dolara yapılan ev

Scott Brooks, maliyeti oldukça düşürerek kendi minimal evini inşa etmeyi başaran biri. Çoğunlukla yeniden dönüşümlü materyaller kullanarak, ev için 500 dolardan daha düşük bir harcama yapmış.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

Emeklilerin maaşından yapılan kesinti 3.500 TL’yi buldu!

Binlerce TRT emeklisinin maaşı ek göstergelerin değişmesi yüzünden düştü. Bu nedenle, emekli maaşından yapılan kesintiler 3 bin 500 TL’yi buldu.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Gap Tarlabaşı 360'da metrekaresi 5.500 dolara! 48 ay 0 faizle!

48 ay faiz uygulanmadan vadelendirme yapılan ve yüzde 5 + yüzde 5 indirim seçeneği yapılan Gap Tarlabaşı 360 projesinde yer alan konutların fiyatları metrekare birim bazında 5.500 dolardan başlıyor.

Kiralanana yapılan faydalı masrafların tahsili!

Kiralananda yapılan faydalı masrafın kiraya verenden tahsili mümkün oluyor mu? Kiralanan eve yapılan faydalı masrafların tahsili için açılan dava nasıl sonuçlanır? İşte Yargıtay Karar örneği..

Yabancıya yapılan konut satışı 10 milyar dolar değer yaratır!

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, yabancıya yapılan konut satışlarının Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar değer yaratma potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, rakamın şimdiden 1.5 milyar doları aştığını belirtti...

Vekaletle yapılan satışın iptali!

Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu? Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür? Vekaletle yapılan satış nasıl iptal edilir?

Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda yapılan düzenlemeler ziyaretçi sayısını artırdı!

Büyük Taarruz 'un başladığı Kocatepe’den Dumlupınar’a kadar uzanan sahaya adını veren Başkomutan Tarihi Milli Parkı ’nda yapılan yeni düzenlemeler, şehitlikleri ziyaret eden kişi sayısını artırdı.

İnşaat maliyet bedelinden yapılan indirimler!

İnşaat maliyet bedelinden birtakım indirimler yapılıyor. İnşaat maliyet bedelinden yapılan indirimler Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük kapsamında açıklanıyor. İşte yapılacak indirimler..

Justin Bieber Hollywood'da 29 bin 500 dolara malikane kiraladı!

Justin Bieber, Hollywood'da aylık 29 bin 500 dolara süper lüks bir malikane kiraladı. Bieber, içinde gece kulübü bulunan 10 odalı evde çılgın partiler vermeye hazırlanıyor.

Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılının ilk 7 ayında 3 bin 882 binada 25 bin 843 konut ve iş yerinin risk tespiti yapıldı.

Outlet tabelası altında yapılan satış aldatmacasına son!

TBMM' ye sevk edilen Perakende Kanun Tasarısı, outlet tabelası altında yapılan satış aldatmacasına son verecek. Artık mağazada satılan ürünlerin en az yüzde 70'i outlet olacak...

500 dolara yapılan ev Haberi

500 dolara yapılan ev

Düşük maliyet ve basit bir yaşam tarzını beraberinde getiren minimal evler, doğa dostu oluşlarıyla da sık sık tercih edilmeye başladı. İnşa etmiş ya da satın almış olun, bu evler bazen büyük bir problemi de ortaya çıkarabiliyor; maliyet tutarı. Uzun vadede çok daha hesaplıyken birçok insan bir banyodan daha büyük olmayan ev için binlerce dolar ödemekten çekiniyor.




Scott Brooks, maliyeti oldukça düşürerek kendi minimal evini inşa etmeyi başaran biri. Çoğunlukla yeniden dönüşümlü materyaller kullanarak, ev için 500 dolardan daha düşük bir harcama yapmış.