03 / 05 / 2024

6 Yılda Esenler Çok Değişti

6 Yılda Esenler Çok Değişti

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “6 Yılda Esenler Çok Değişti” sloganıyla gerçekleştireceği bir toplantı ile Esenler'de hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerin yanı sıra ilçeye kazandırılması planlanan projeleri anlatacak.

5 yılda kapanan her şirket yerine 6 şirket açıldı! İlk sırada Limited Şirketi geliyor!

Türkiye'de son beş yılda kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı. En fazla açılan şirket ise Limited Şirketi oldu. İşte ayrıntılar...

Doğu Ekspresi’nde yeni bilet fiyatları 6 bin TL! Son 4 yılda yüzde 4185 zam geldi!

Turistik Doğu Ekspresi’nde bir biletin fiyatı son 4 yılda yüzde 4.185 zamlandı. Bu sezonun bilet fiyatları 6 bin Türk Lirası oldu. 

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

Aile ve Gençlik Fonu'yla gençlere evlilik desteği doğrultusunda 2 sene geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme kaydıyla 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Mevcut faiz oranları üzerinden bakıldığında, kredi kullananlar, yıllık 57 bin, 6 senede ise 440 bin TL faizden kurtulacak.

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

6 Yılda Esenler Çok Değişti Haberi

6 Yılda Esenler Çok Değişti

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “6 Yılda Esenler Çok Değişti” sloganıyla gerçekleştireceği bir toplantı ile Esenler'de hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerin yanı sıra ilçeye kazandırılması planlanan projeleri anlatacak. Toplantıya AB Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır da katılacak. 


Kentsel dönüşümden kamu binalarına, kültür sanat faaliyetlerinden sağlık hizmetlerine, sosyal projelerden spor tesislerine kadar hayatın her alanındaki yatırım ve hizmetlerle huzur ve umut şehri haline gelen Esenler'in son 6 yıldaki büyük dönüşüm ve değişimi, büyük bir toplantı ile kamuoyuna sunulacak. İlçenin çehresini değiştiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, göreve gelişinin yıldönümünde hem 6 yıllık yatırım ve hizmetlerini anlatacak hem de ileriye dönük projelerini açıklayacak. 

Esenler’deki dönüşüm ve değişimin görsel olarak da sunulacağı gecede, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu 40 yılda yapılabilecek...