15 / 05 / 2024

63 yıllı anıtkabir bayrak direği

63 yıllı anıtkabir bayrak direği

Anıtkabir'e 9 Kasım 1950'de dikilen ve 63 yıldır Türk bayrağının dalgalandığı bayrak direği, nöbeti geçici olarak devretti. Aslına uygun olarak yapılan yeni direğin ise 29 Ekim'e kadar kaidesine konulmasının planlandığı bildirildi...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 dükkan 10 yıllığına kiraya verilecek! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yer alan 7 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. 

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Memur ve emekliye yapılan zamdan sonra 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi. Ancak 10 yıllık çalışan için bu durum farklılık arz ediyor. İşte detaylar!

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki macera parkı 15 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan Macera Parkı Alanı Yap – İşlet modeli kapsamında 15 yıllığına kiraya verilecek.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki gayrimenkul 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Yıllık izinlerle ilgili oldukça dikkat çeken bir karar aldı! Çalışan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel haber geldi. Yargıtay emsal kararıyla beraber mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti.

Binlerce çalışan bu haberi bekliyordu. Yıllık izin kararı yürürlüğe girdi!

Tüm yıl sıkı çalışıp izin günlerini biriktirenlere bir haberimiz var. Yıllık izin günleri hakkında yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamuda çalışan pek çok personeli yakından ilgilendiren bu düzenleme çalışanlar tarafından araştırılmaya başlandı bile. İşte yıllık izin kararına ait d

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren o karara imza attı! Yıllık izinlere ne olacak?

Yargıtay milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren o karara imza attı. Dava ayrıntıları ve milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren karar ise şu, çalışan çalıştığı süre zarfında yıllık izin kullanmadığını belirterek hak ettiği yıllık izin alacağının kendisine ödenmemesi üzerine alacakla

63 yıllı anıtkabir bayrak direği Haberi

63 yıllı anıtkabir bayrak direği


Anıtkabir'e 9 Kasım 1950'de dikilen ve 63 yıldır Türk bayrağının dalgalandığı bayrak direği, nöbeti geçici olarak devretti.


Amerika'da yaşayan Makedonya doğumlu Türk Nazmi Cemal'in ürettiği ve karşılıksız olarak gönderdiği, zamanında Avrupa'daki en uzun bayrak direği, 9 Kasım 1950'de Anıtkabir'in Çankaya yönündeki merpenlerine dikilmişti.


Bayrak direğinin o zamandan bu yana geçen 63 yıllık süreçte, meteorolojik etkiler sonucunda zarar gördüğü ODTÜ'nün yaptığı çalışmalar sonucunda belirlendi.


Rapor üzerine 33,53 metre uzunluğundaki, 4 metresi kaidenin altında bulunan direğin yenilenmesine karar verildi.


Düzenlenen törende görevli askeri personelin İstiklal Marşı söylemesi sırasında, kaideye 5 metre mesafede geçici olarak hazırlanan direğe bayrak çekildi.


Ardından, sadece 10 Kasım'da yarıya inen 6x4 metre ebatındaki Türk bayrağı, direkten indirildi.


Nazmi Cemal'in hediyesi olan direğin bir kaç gün içinde kaidesinden söküldükten sonra Çankaya yönündeki merpenlerin aşağısındaki...