05 / 05 / 2024

7. AVM Yatırımları Konferansı

7. AVM Yatırımları Konferansı

50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı bugün gerçekleştirildi.

Mazıcı Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mazıcı Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 7 milyon 265 bin 785,23 TL sermaye bedeli ile Kenan Mazıcı ve Kemal Mazıcı ortaklığında kuruldu.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Bakanlık peş peşe duyurdu! O 7 ildeki yatırımlara devlet destek verecek!

Türkiye genelinde 7 ayrı ildeki 7 yatırımın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleneceği duyuruldu. Peki o yatırımlar hangi ilde ve hangileri olacak?

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Faros Turizm Yatırımları İnşaat Sanayi İthalat İhracat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Faros Turizm Yatırımları İnşaat Sanayi İthalat İhracat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün 7 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Suat Akgül, Abdi Akgül ve Kazım Akgül ortaklığında kuruldu.

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya özel sermaye harcamaları yüzde 5,8, konut yatırımları yüzde 7,1 oranında azaldı...

Japonya'da konut yatırımları 7,1 azaldı!

Tarihin en büyük ikinci daralmasını yaşayan Japonya'da konut yatırımları yüzde 7.1 azaldı.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

7. AVM Yatırımları Konferansı Haberi

7. AVM Yatırımları Konferansı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımları Derneği'nin (AYD) "7. AVM Yatırımları Konferansı" bugün İstanbul'da yapılıyor. AYD'den yapılan açıklamaya göre, 50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı bugün gerçekleştirildi.



AYD ve sektörün eğitim, bilgi ve gelişim merkezi Soysal işbirliği ile hayata geçirilecek konferans, AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirecek.AVM Yatırımları Konferansı 7. yılında 9 farklı oturuma ev sahipliği yapacak. Moderatörlüğünü Kadir Çöpdemir'in üstlendiği Konferans AYD Başkanı ve Multi Turkey Yönetim Kumlu üyesi Hulusi Belgii ve Emaar Bölge CEO'su Ozan Balabaıı'ın açılış konuşmaları ile başlayacak. 



Reteam Group CEO'su Kathrine Heiberg, "Yeni Nesil AVM'lerin DNA'sı" başlıklı oturumda "Yeni AVM'lerde, mevcutlarda var olan neler olmayacak?", "Konsept çeşitliliğini artırmayan AVM'lerin ne kadar ömrü kaldı?",...