07 / 05 / 2024

7 dönüşüm programı detayları

7 dönüşüm programı detayları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları’nın son grubunu dün açıkladı. 7 dönüşüm programı kapsamında kentsel dönüşümden sağlığa kadar 380 eylem hayata geçirilecek...

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

Sakarya Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilen 4. Sektör Etkinliği'nde önemli açıklamalar yapan  Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, Sakarya'da 7 bin konutun dönüşüm beklediğini söyledi.

Yerinde Dönüşüm projesi için Gaziantep'ten 7 bin 659 başvuru geldi! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin hızlıca ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşması için uygulamaya alınan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep'ten şu ana kadar 7 bin 659 başvuru geldi. 

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Türkiye'de kentsel dönüşüm tam gaz! 10 yılda 1.7 milyon konut dönüşüme girdi! 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının toplam hacmi 10 senede 21 milyar 9 milyon TLY'yi geçerken bu süre içinde 1.7 milyon konut dönüşüm kapsamına alındı, yapı sahiplerine ise 5 milyar liralık kira desteğinde bulunuldu...

Murat Kurum: 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi.

Murat Kurum: 1,7 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

MIPIM 2022 tanıtım toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1,7 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyledi.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi' kentsel dönüşüm programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

7 dönüşüm programı detayları Haberi

7 dönüşüm programı detayları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları’nın son grubunu dün açıkladı. 7 dönüşüm programı kapsamında kentsel dönüşümden sağlığa kadar 380 eylem hayata geçirilecek. Kıdem tazminatı sorununun çözüme kavuşması, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanmanın daha kolay hale gelmesi planlanıyor. İşsizliğin azaltılmasına yönelik çalışma yapılırken kadınların iş gücü piyasası katılımı teşvik edilecek. Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti. Kıdem tazminatının çalışma hayatında en fazla tartışılan konulardan biri olduğunu belirten Davutoğlu, konunun, işverenlerin ve işçilerle birlikte diyalog içinde sonuçlandırılmasının önemli olduğunu kaydetti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise konuyla ilgili olarak “Taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Umulur ki uzlaşı ile seçimlere kadar çözmenin gayreti içinde olacağız. Sadece dün 505 kişi kıdem tazminatını alamadğı için bakanlığımıza başvurdu” dedi.


Gayrimenkul sertifika sistemi


Davutoğlu,...