06 / 05 / 2024

7 milyon konut deprem sigortalı

7 milyon konut deprem sigortalı

DASK Başkanı Murat Kayacı, deprem sigortalı konut sayısının 7 milyonu bulduğunu bildirdi. Sigortalılık oranını yüzde 40 olarak açıklayan Kayacı, “Sisteme dâhil etmemiz gereken çok konut olduğunu unutmuyoruz. “ dedi.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Emlak Konut, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Ankara Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesinde yenilenen daire fiyatları belli oldu. Bu kapsamda Emlak Konut GYO, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor.

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

Bodrum'da villaların kiraları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi. Peki yükselişin sebepleri neler? 

Türkiye'de kentsel dönüşüm tam gaz! 10 yılda 1.7 milyon konut dönüşüme girdi! 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının toplam hacmi 10 senede 21 milyar 9 milyon TLY'yi geçerken bu süre içinde 1.7 milyon konut dönüşüm kapsamına alındı, yapı sahiplerine ise 5 milyar liralık kira desteğinde bulunuldu...

Türkiye'de 1.7 milyon konut dönüştü!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve 1,7 milyon konutun dönüştürüldüğünü belirtti.

Türkiye'de 6.7 milyon konut yenilenecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 yıllık planların hazırlandığını söyleyerek bu sürede 6.7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıkladı.

Türkiye'deki 6.7 milyon konut riskli!

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

6,7 milyon konut dönüşüm bekliyor!

Türkiye'de 6,7 milyon konut kentsel dönüşümü bekliyor. Yapılan hesaplamalara göre, 22 milyon kişi çürük binalarda yaşıyor. Bu gerçek, özel sektörden devlete ve vatandaşlara kadar tüm paydaşların kentsel dönüşümde ortak hareket etmesinin önemini hatırlatıyor.

Fuat Oktay: Dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6,7 milyon!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dönüştürülmesi gereken konut sayısının 6,7 milyon olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut var!

TOKİ ile başlatılan konut atılımının özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor." diye konuştu.

Türkiye'de üç yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. 2023'e kadar 300 bini İstanbul'da olmak üzere 1.5 milyon konutun dönüşümü yapılacak.

Türkiye'de son 5 yılda yaklaşık 7 milyon konut satıldı!

Türkiye genelinde son 5 senede satılan toplam konut sayısı 6 milyon 944 bin 616 olurken, yabancılara yönelik satış 154 bin 871 şeklinde kayıtlara geçti.

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den beri 1 milyon 410 bin konut dönüştürüldüğünü belirtti ve "Türkiye'de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklaşık 1,5-2 milyonu İstanbul'da" dedi.

7 milyon konut deprem sigortalı Haberi

7 milyon konut deprem sigortalı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Başkanı Murat Kayacı, deprem sigortalı konut sayısının 7 milyonu bulduğunu bildirdi. Sigortalılık oranını yüzde 40 olarak açıklayan Kayacı, “Sisteme dâhil etmemiz gereken çok konut olduğunu unutmuyoruz. “ dedi.


DASK tarafından tertip edilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Finali’nin açılış töreninde Kayacı, sigorta bilincinin artması gerektiğini dile getirdi. Kayacı, bu anlamda hemen her etkinliğe katkı sunacaklarını vurguladı.


DASK Koordinatörü İsmet Güngör de şunları ifade etti:


“2014, depremlerin büyük hasarlara neden olmadığı bir sene idi. Ancak orta ölçekli depremler konutlarda yıkıcı olmayan hasarlar yaratmaya devam etti. Biz de DASK olarak deprem sigortası bulunan ve depremde konutu hasar görenlere tazminat ödemelerimizi yaptık. Şu ana dek 161 milyon lira ödeme yaptık.” 


Güngör, hedeflerini 2017 sonunda 10 milyon sigortalı konut olarak ilan etti.


Deprem...