19 / 05 / 2024

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacakları 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını söyledi.

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Bedelli askerlikte flaş gelişme! Bedelli askerlikte geciken her ay için 1.167 TL ceza ödenecek! Resmen belli oldu!

Bedelli askerlik ücreti, Temmuz ayı ile birlikte 80 bin 64 TL'ye yükseldi. Ancak bakaya durumunda olanlar bu tutarı cezalı şekilde ödeyecek. Bakaya kalınan her ay için yapılacak ödeme tutarı açıklandı. İşte o tutar...

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Rihanna Los Angel'taki evi için kiracı arıyor!

Ünlü şarkıcı Rihanna, Los Angeles'ta yer alan evini kiraya verdi. 706 metrekarelik ev için belirlenen kira tutarı ise 80 bin dolar.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

Ankara Hasmer Hotel için düğmeye basıldı!

Cengiz Hasmer Yapı, Ankara'daki yeni otel projesi için düğmeye bastı. Ankara Hasmer Hotel 80 milyon TL'ye mal olacak...

80 Değişim Emlak İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

80 Değişim Emlak İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Maşallah Gelmez tarafından kuruldu.

Üçyol - Buca Metrosu için 80 milyon avroluk imza atıldı!

Ege'nin incisi İzmir’in tarihindeki en büyük yatırım projesinde ilk imzalar atıldı. Kentte hayata geçirilecek olan Üçyol - Buca Metro Projesi’nin başlangıç finansmanı için İzmir Büyükşehir Belediyesi veAvrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında sözleşme imzalandı.

Ankara-İzmir YHT hattı için geri sayım başladı!

İzmir ulaşım yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Temeli 2012'de atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı için geri sayım süreci başladı...

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'da daha önce kaçak olarak inşa edilen 80 kilise için imar affı getirilerek ruhsat verildi. Mısır hükümeti, konu ile ilgili açıklama yayınladı. 

Çin yüksek hızlı tren için deniz altı tüneli inşa edecek!

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı Haberi

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı

AB Türkiye Delegasyonu Birliği, Eskişehir AB Bilgi Merkezleri ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğiyle Eskişehir Rixos Otel'de 28 Mart Cumartesi gerçekleştirilen "AB Perspektifinden Eskişehir Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısında sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, T.C Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız, Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sorumlusu Selim Kuzu, Aero Placement Genel Müdürü Michael Von Gizycki, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Savronik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Hisarlar AŞ Genel Müdürü Haluk Selvi, İş adamı Ethem Sancak ve çok sayıda kurumun temsilcisi katıldı.



Yerli hızlı tren yapımı Toplantıda konuşan Bakan Bilgin, endüstriyel ve mühendislik...