06 / 05 / 2024

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı aranacak!

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı aranacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacakları 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını söyledi.



AB Türkiye Delegasyonu Birliği, Eskişehir AB Bilgi Merkezleri ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğiyle Eskişehir Rixos Otel'de 28 Mart Cumartesi gerçekleştirilen "AB Perspektifinden Eskişehir Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısında sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, T.C Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız, Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sorumlusu Selim Kuzu, Aero Placement Genel Müdürü Michael Von Gizycki, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Savronik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Hisarlar AŞ Genel Müdürü Haluk Selvi, İş adamı Ethem Sancak ve çok sayıda kurumun temsilcisi katıldı.



 

Yerli hızlı tren yapımı Toplantıda konuşan Bakan Bilgin, endüstriyel ve mühendislik detay tasarımına yönelik hizmet alım ihalesi çalışmaları devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacağız. Bunun yanında yabancı firmalara yüzde 25 yerli ortak alma zorunluluğu getireceğiz. Bu ihale ile satın alacağımız trenlerin lisans haklarının da devrini isteyeceğiz. Kendi MUli Yüksek Hızlı Tren yapım sürecimiz için bu şartlar önemli bir adım olacak" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön