19 / 05 / 2024

YHT için yerlilik şartları

YHT için yerlilik şartları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacakları 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını söyledi.

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Ankara-İzmir YHT hattı için geri sayım başladı!

İzmir ulaşım yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Temeli 2012'de atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı için geri sayım süreci başladı...

Çin yüksek hızlı tren için deniz altı tüneli inşa edecek!

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

Ankara-Sivas YHT için ilk ray serimi 25 Mart'ta!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ankara-Sivas YHT Projesi ile ilgili duyuru yaptı. Projenin ilk ray serimi için 25 Mart Pazar günü tören düzenlenecek...

İstanbul-Selanik YHT projesi için harekete geçiliyor!

Selanik’le İstanbul arasında sefer yapacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi için harekete geçiliyor. 

Düzce'de YHT için çalıştay yapılacak!

Düzce Belediyesinin vizyon projelerinden olan yüksek hızlı tren projesi için çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay 10 Nisan'da Düzce Üniversitesi Cumhuriyet salonunda yapılacak.

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası başlatıldı!

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı.

4 yeni YHT hattı için bu yıl çalışmalara başlanacak!

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı aranacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacakları 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını söyledi.

Akkuyu Santrali'nin inşaat malzemeleri için Ruslar vergi indirimi istedi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov, "Santralin inşasında kullanılacak malzeme ve ekipmanda yerlilik oranının artması için Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi'nin (KDV) sıfırlanmasını istiyoruz" dedi...

Pendik'te YHT için kapalı olan alt geçit bayramda açılıyor!

Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) çalışmalarından dolayı uzun süre kapalı olan Pendik Hacıoğulları Hilmi Sonay Altgeçidi bayramda açılıyor. Daha önce tek araç geçişli olan geçit çift araç geçişli olarak sürücülere hizmet verecek.

YHT için yerlilik şartları Haberi

YHT için yerlilik şartları

AB Türkiye Delegasyonu Birliği, Eskişehir AB Bilgi Merkezleri ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğiyle Eskişehir Rixos Otel'de 28 Mart Cumartesi gerçekleştirilen "AB Perspektifinden Eskişehir Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısında sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, T.C Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız, Almanya Ekonomi Konseyi Türkiye Sorumlusu Selim Kuzu, Aero Placement Genel Müdürü Michael Von Gizycki, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Savronik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Hisarlar AŞ Genel Müdürü Haluk Selvi, İş adamı Ethem Sancak ve çok sayıda kurumun temsilcisi katıldı.



Yerli hızlı tren yapımı Toplantıda konuşan Bakan Bilgin, endüstriyel ve mühendislik...