30 / 04 / 2024

AB bankaları batık kredisini satmaya çalışıyor

AB bankaları batık kredisini satmaya çalışıyor

Avrupa bankaları ve varlık yönetim şirketleri 74 milyar euroluk emlak borcu ve batık kredisini satmaya çalışıyor. Şimdiye kadarki en yüksek seviye olan bu rakam şirketlerin bilançolarını düzeltme çabasıyla gerçekleşti.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Emeklilere maaşa ek+12 bin 500 TL verilecek! Bankalar arası kıyasıya yarış! Promosyonlar tek tek güncellendi!

Bankalar arası promosyon yarışı yeniden başladı. Ekim ayında birçok banka promosyon ödemelerini güncelledi. Emeklilere sağlanan promosyonlar 12 bin TL'yi aştı. Peki, hangi banka ne kadar promosyon verecek? İşte detaylar...

50 bin TL ihtiyaç kredisi faiz oranları belli oldu! Bankalar arka arkaya güncel oranlarını açıkladı!

Eylül ayı itibarıyla bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları revize edildi. Bu kapsamda, özellikle kamu bankaları, düşük faizli ve uzun vadeli kredi kampanyalarıyla dikkat çekiyor. Bu yüzden, kredi faiz oranları ve hesaplamalarına yönelik araştırmalar hız kazandı. İşte bankalarında kredi faiz oranl

Bugün bankalar açık mı? 30 Ağustos kargolar çalışıyor mu? PTT açık mı?

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, resmi tatilin etkileri de birçok alanda hissedilecek. 101. yıl dönümü olan bu özel günde, bankalar, kargolar ve PTT'nin çalışma durumları merak konusu oldu. İşte 30 Ağustos 2023 Çarşamba günüyle ilgili önemli bilgiler...

Uzmanlardan bankalara KKM uyarısı: Hedefi tutturamayan bankanın kârı düşer!

125 milyar dolara yaklaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının azaltılması için yapılan düzenlemeler sonrası gözler bankalarda. Hedefleri tutturamayan bankaların kârının azalacağını belirten uzmanlar, mevduat faizlerinin de yüzde 40’ı aşmasını bekliyor.

Bankalardan 10 bin TL sınırı geldi, duyanlar şaşkına döndü. Banka kullananlar dikkat

Bankalardan 10 bin TL sınırı geldi. Haberi ilk kez duyanlar şaşkınlık yaşadı. Bankalar artık bu kararı uygulayacak. İşte detaylar

400 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? Tek tek hesaplandı!

Kamu bankaları, yastık altı TL birikimlerini teşvik etmek amacıyla 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Halkbank da yeni oranlarını açıkladı ve 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranını yüzde 26 seviyesine çıkardı. İşte detaylar...

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Bankaların kârı yüzde 47,4 arttı!

BDDK’dan alınan verilere göre nisan ayında sektörün toplam net kârı yüzde 10,5 artış ile 38,6 milyar TL'ye çıktı. İşte detaylar!

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

AB ülkelerinde enflasyona Türk işi çözüm! Gıda fiyatlarını sabitlemek için hareke geçtiler!

Macaristan, Fransa, Belçika, Yunanistan, İtalya başta olmak üzere bir çok AB ülkesinde hükümetler fiyatların kontrol altına alınması için perakendecilerle masaya oturdu. Bazı ülkelerde fiyat kontrolleri başlatıldı.

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

AB bankaları batık kredisini satmaya çalışıyor Haberi

AB bankaları batık kredisini satmaya çalışıyor

Borç satışlarının İngiliz bankalar ve İrlanda Ulusal Varlık Yönetim Kurumu öncülüğünde gerçekleşmesi bekleniyor. İtalya, Romanya ve Polonya bankalarının da diğer başarılı örneklerle birlikte bu yönde adım atabileceği belirtiliyor.



New York merkezli aracılık kuruluşu Cushman & VVakefield'in raporuna göre Avrupa'da varlık yönetim şirketlerine devredilen kredi tutan 233 milyar euroyu buldu. Bunun net satış değerinin ise 144 milyar euro olduğu düşünülüyor. Yılın ilk yansında satışı gerçekleşen varlık tutan ise geçen yıla göre yüzde 42 azalarak 23.5 milyar euroya geriledi. Cushman & Wakefield Ortağı Frank Nickel'e yatırımcılar yıl sonuna doğru önemli fırsatlar yakalayacak.


Yeni...