23 / 12 / 2024

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi projesi

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi projesi

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek AB çevre müktesebatında gerekse ulusal çevre mevzuatında kapsamlı değişiklikler gerçekleşen AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi’ni güncelliyor.

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Tağı, Ahmet Selim Ertunç, Halil İbrahim Gündüz, Mehmet Yılmaz ve Yiğit Tecimen ortaklığında kuruldu.

Emg Çevre Entegre Atık Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emg Çevre Entegre Atık Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Osman Köktaş tarafından kuruldu.

Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri Anonim Şirketi Arnavutköy Şubesi açıldı!

Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri Anonim Şirketi Arnavutköy Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Malatya Entegre Çevre Tesisi 2017 sonunda tamamlanacak!

Türkiye’nin en büyük çevre entegre projelerinden birisi olan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Trabzon Entegre Su Projesi 2017'de başlıyor!

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II Dönem Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Arz Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi 2017'de bitecek!

AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmaları sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı tesisin 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

Hatay Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali'ne ÇED olumlu raporu!

Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali Arsuz’un Kale mevkiinde projelendirildi. Denize sıfır noktada yapılması planlanan santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verildi.

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, AB’ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon euro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.

Veysel Eroğlu'ndan Cerattepe maden projesi açıklaması!

Orman ve Suişleri Bakanı Eroğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması planlanan maden ocağı hakkında konuştu. Eroğlu, "Ben Orman Bakanı’yken ilk defa 2009 yılında AB’de Çevre faslını açtık. En zor açılan fasıl''dedi.

Kastamonu Entegre Floorpan yer döşeme sistemi üretti!

Orman ve ağaç ürünleri sektöründe Türkiye’nin global oyuncusu Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, dünya kalite standartlarında ürettiği laminat parke ürünü “Floorpan”la ahşabın doğal renklerini mekan zeminlerine taşıyor.

Bakanlık AB fonları hakkında açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, medyada çıkan çevre alanında AB fonlarının kayıt altına alınmadan harcandığı algısına neden olabilecek haber üzerine basın açıklamasında bulundu.

Çevre direktiflerinin AB'ye uyması için 70 milyar avroya ihtiyaç var!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi projesi Haberi

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projeyle Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik sürecinde çevre yatırımları için ihtiyaç duyacağı parasal miktar ile bugüne kadar bu alanda yapılan yatırımların belirleneceğini söyledi. Bakan Güllüce, “Ayrıca proje sonrasında yapılacak çevre yatırımları bir yazılım üzerinden takip edilecek, yatırımın zamanlaması ve finansal kaynakları da ortaya konmuş olacak” dedi.


UÇES’in su kalitesi, atık yönetimi, hava kalitesi, endüstriyel kirlilik ve risk yönetimi, iklim değişikliği, kimyasallar yönetimi, gürültü yönetimi, yatay sektör (çevresel etki değerlendirmesi, hukuk ve coğrafi bilgi sistemleri) ve doğa koruma olmak üzere 9 sektör bazında güncelleme çalışmaları başladı.


Bu kapsamda; 2007-2014 dönemi için gerçekleşme durumunun tespit edilmesi, 2014-2023 dönemi için güncellenmesi, güncellenecek UÇES’de öngörülen yatırımların fiziki ve mali gerçekleşme durumlarının izlenmesi amacıyla yazılım sistemin oluşturulmasına yönelik proje çalışması yürütülecek.


“UÇES...