23 / 07 / 2024

ABD cami inşası

ABD cami inşası

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

Suriye'nin yeniden inşasına Suudi Arabistan yardım edecek!

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan'ın ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

Suriye'nin inşası için 500 milyar dolarlık süreç!

Doğuda Rusya, İran ve Çin ile Batı'da ABD ile Avrupa'nın karşı karşıya geldiği Suriye'de 7. yaşını dolduran savaş geride büyük bir yıkım bıraktı. Ülkenin ilk etapta 500 milyar doları bulması beklenen yeniden inşası yapılacak. 

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Mardin'de cami inşaatı çöktü: 5 yaralı!

Mardin'de Merkez Artuklu ilçesi Karayolları Meydanı'nda bir hayırsever tarafından yaptırılan cami inşaatının ikinci katında bulunan kubbe çöktü.

Çatalca İhsaniye Cami'nin inşaatı başladı!

İhsaniye Mahallesi’nde çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen caminin yerine yeni bir cami yapılacak. İhsaniye Cami inşası için çalışmalar Çatalca Belediyesi tarafından başlatıldı.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

TOKİ kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde zarar gören kamu binalarının yeniden inşası için göreve hazır olduklarını bildirdi.

Mersin'de cami inşaatında göçük: 1 ölü!

Mersin'in Mut ilçesinde cami inşaatında meydana gelen göçükte bir işçi öldü, 4 işçi yaralandı.Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ABD cami inşası Haberi

ABD cami inşası

ABD'nin New Jersey eyaletinde cami projesini reddeden Bernards kasabası yönetimi, açılan davalar üzerine anlaşma yoluna giderek davacı Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


Alınan bilgiye göre, yaklaşık 4 yıl önce "Basking Ridge İslami Toplumu" adlı kuruluş, Bernards kasabasında cami yapmak için imar planında "ibadet alanı" olarak geçen arsayı satın aldı.


Kasaba yönetimi buna karşın söz konusu arsada yapılacak cami projesine çeşitli gerekçelerle onay vermedi.


Basking Ridge İslami Toplumu ise ayrımcılık yapıldığı iddiası ile kasaba yönetimine geçen yıl nisan ayında federal mahkemede dava açtı. Adalet Bakanlığı da geçen yıl kasım ayında kasaba yönetimi aleyhine dava açınca yönetim uzlaşma yoluna gitti.


Kasaba yönetimi iki davanın düşürülmesi karşılığında söz konusu kuruluşa 3,25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


- "Projeyi reddetmekle Müslümanlara ayrımcılık yaptılar"


Karar üzerine yazılı...