29 / 04 / 2024

abd çin demir yolu ihalesi

abd çin demir yolu ihalesi

Dünyanın en büyük tren üreticisi Çin Demiryolu Araçları Şirketi (CRRC), ABD'de 1,3 milyar dolarlık tren vagonu ihalesi kazandı.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklama! Fitil resmen ateşlendi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şok eden bir açıklama geldi! Memiş, "100 yıllık değişim sürecinin fitilini ilk Çin ateşlemiş oldu. Bakalım ABD Çin hamlesini nasıl yapacak!" dedi.

Piyasalarda bu hafta yakından takip edilecek 5 gelişme

ABD, Çin, İngiltere ve Euro bölgesini yakından etkileyecek gelişmeler ışığında piyasalarda neler olacak? İşte gelecek haftada piyasaların takip listesi...

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına bugün tekrar indirim geldi! İşte Güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörü için demir en önemli malzemelerden biri.  İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından bugün tekrar indirim geldi. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? Demir fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte güncel demir fiyat listesi... 

Dolarda nefesler tutuldu Döviz yatırımcısının uykularını kaçıracak

ABD-Çin arasında Tayvan üzerinden yaşanan gerilim piyasaları hareketlendirirken dolardaki beklenti de piyasaları şaşkına çevirdi. Bununla birlikte bankalararası piyasada dolar/TL 17,96-17,97 bandında hareket ediyor. 

Bakır, alüminyum, çinko ve kalayda ABD-Çin hareketliliği

İngiltere’de bakır fiyatları, Çin’de korona virüs kapanmalarının gevşemesi ve ABD’nin tarifeleri kaldırma ihtimalinin Pekin’de güveni artırmasıyla bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Üç ay vadeli bakır %2,1 artarak 9.695 dolar/tondan işlem gördü.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Ki Sağlık Hizmetleri Ve Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ki Sağlık Hizmetleri Ve Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Demir, İbrahim Çerçi tarafından kuruldu.

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

Konutta arzın anahtarı arsa sahibinde!

Özcan Tahincioğlu, konut satışlarında arz talep dengesinin bozulmaması için demir ve betondaki fiyat artışının konut fiyatlarına yansımaması gerektiğini dile getirdi. 

abd çin demir yolu ihalesi Haberi

abd çin demir yolu ihalesi


Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) resmi yayın organı Halkın Günlüğü gazetesinin haberinde, CRRC'nin, ABD'nin Şikago kenti için 1,3 milyar dolar değerinde tren vagonu ihalesini kazandığı belirtildi.


CRRC'nin, ilgili ihale kapsamında ABD'ye 846 7000 serisi tren vagonu üretimi yapacağı ifade edilirken, ilk etapta 400 vagonun sipariş edileceği ve gelecek yıllarda anlaşma içeriğince geri kalanın tedarik edileceği açıklandı.


CRRC'nin, ABD'de kazandığı ikinci büyük ihale olurken, 2014 yılında Boston kenti için de 567 milyon dolarlık metro treni ihalesini kazanmıştı.


Öte yandan, ülkenin iki dev tren şirketi CSR ve CNR geçen yıl birleşerek, Çin Demiryolu Araçları Şirketi adını...