14 / 05 / 2024

ABD Colorado orman yangını

ABD Colorado orman yangını

Colorado'daki orman yangınları nedeniyle 32 bin kişinin bölgeyi tahliye etmesi istendi

Tarihin en büyük ikinci arsa alımı ülkeyi ayaklandırdı! Çinli milyarder gizlice 198 bin dönümlük orman almış...

Çinli bir milyarderin ABD'nin Oregon eyaletinde 198 bin dönümlük bir orman satın alması ülkeyi ayağa kaldırdı. 

ABD’de Colorado eyaletinde vergiler kripto parayla ödenecek!

ABD’de Colorado eyaleti, sakinlerine, vergilerini kripto parayla ödemesinin izin verildiği ilk eyalet olmak istiyor. Vali Jared Polis, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mike Bloomberg Colorado’da 45 milyon dolara çiftlik aldı!

Mike Bloomberg, Demokrat Parti’den ABD başkanlığına aday adayı olmuştu. Fakat ünlü iş insanı beklediği desteği göremeyince 4 Mart'ta adaylıktan çekildi. Kampanya sürecinde 1 milyar dolar harcayan Bloomberg, Colorado’dan 45 milyon dolara çiftlik satın aldı...

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

ABD, Çukurambar'daki elçilik binası inşaatını hızlandırdı!

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirilen ABD büyükelçilik binasının inşaatı hızlandı

Tezcan Karakuş Candan: ABD elçiliği inşaatını durdurun!

ABD ile Türkiye arasında yaptırım krizi yaşanırken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan iktidara bir çağrı yaparak, “ABD’ye yaptırım uygulayacaksanız, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yükselen elçilik binasının ruhsatını iptal edin, inşaatı durdurun” dedi.

İşte Colorado'da 8,5 milyon dolara satılan maket ev!

ABD'in Colorado eyaletinde yaşayan minyatür sanatçısı tarafından yapılan ve yaklaşık 2 metre boyundaki bu maket eve tam 8,5 milyon dolar fiyat biçiliyor.

AOÇ arazisinde ABD elçiliği olamaz!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti.

İşte ABD'deki Yunan adası fiyatına oyuncak ev!

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan sanatçı Elaine Diehl’in bir dizi cam ustası, kuyumcu ve marangozun yardımıyla tam 13 yılda tamamladığı oyuncak bebek evinin değeri, tam 8.5 milyon dolar.

Mobilya sektörü 30 milyar dolarlık ABD pazarına odaklandı!

Türk mobilya sektörünün, uluslararası pazarlardan pay alması için çalışmalarını sürdüren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ABD’ye çıkarma yaptı.

Türkiye mobilya sektörünün gözü ABD pazarında!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güleç: "ABD mobilya ithalatı yaklaşık 30 milyar dolar, bu pazardan pay almayı hedefliyoruz" dedi.

Türk mobilya sektörü ABD pazarına yöneliyor!

Türkiye mobilya sektörünün,uluslararası pazarlardan pay alması için çalışmalarını aralıksız sürdüren ‘Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’, son olarak ABD’ye çıkartma yaptı.

ABD Colorado orman yangını Haberi

ABD Colorado orman yangını

ABD'nin Colorado eyaletinde devam eden orman yangınları nedeniyle 32 binden fazla bölge sakinine bulundukları yerleri tahliye etmeleri çağrısında bulunuldu. 

Orman yangınlarının itfaiyecilerin çevrelediği hatlara kadar sıçradığı belirtilirken, yangınların Colorado Springs kentine yöneldiği, aralarında Hava Kuvvetleri Akedemisi personelinin de bulunduğu 32 binden fazla insan için acilen bölgeyi terk etmeleri emri verildiği kaydediliyor. 

İtfaiye yetkilisi Rob Dyerberg, yangının yayıldığı alanın gece yarısı iki katına çıkarak 62 kilometrekareye çıktığını söyledi. 

Yangının çıktığı yerlerde insanların dumandan nefes alabilmek için yüzlerini tişörtler ve mendillerle kapattığı bildiriliyor. 

   ...