29 / 04 / 2024

ABD ekonomisi büyüme

ABD ekonomisi büyüme

ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçimleri kazanması halinde 10 sene süreyle ülke ekonomisinin yıllık en az yüzde 3,5 büyüyeceğini söyledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), haziran ayında 2022 senesi için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabitlerken Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisini ise yüzde 3,7’den yüzde 5,4 şeklinde revize etti.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için 2021 yılının büyüme beklentisini yüzde 5.8'e düşürdü.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

ABD ekonomisi büyüme Haberi

ABD ekonomisi büyüme

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı ve iş adamı Donald Trump, seçimleri kazanması halinde 10 sene süreyle ülke ekonomisinin yıllık en az yüzde 3,5 büyümesini sağlayacağını taahhüt etti.


New York Ekonomi Kulübü'nde konuşan Trump, 8 Kasım'daki seçimde başkan seçilmesi durumunda, ABD ekonomisinin gelecek 10 senede en az yüzde 3,5 yıllık büyüyeceği vaadinde bulundu. 


Trump, bütçede yapmayı planladığı tasarruflar sayesinde ekonominin yıllık yüzde 4 büyümeyi de yakalayabileceğini anlatarak, bunun başarılması durumunda bütçe açığının azalacağını söyledi.


Cumhuriyetçi aday, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Geçen 7 yılda, ekonomi sadece yüzde 2,1 büyüdü. Bu son 70 yıldaki en yavaş dönem. Ayrıca, Obama ve Clinton'ın politikaları kamu borcunun ikiye katlanmasına neden oldu. ABD'nin ilk 10 trilyonluk borcunu biriktirmesi 230 yılını almıştı. Obama'nın 8 yıllık başkanlık döneminde kamu borcuna 10 trilyon dolar...