14 / 05 / 2024

abd gayrimenkul satın alan kişiler takip mi ediliyor

abd gayrimenkul satın alan kişiler takip mi ediliyor

ABD'de federal hükümet, nakit para akışını ve kara para aklamayı denetim altına almak için, başta New York, Miami ve Los Angeles’ta olmak üzere gayrimenkul satın alan kişilerin izleneceklerini açıkladı.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Yabacıların konut satın alma yoluyla vatandaş olmasına getirilen düzenleme sonrası konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,7’ye kadar geriledi. Yabancılar konutlarını satarak ülkeyi terk etmeye başladı. 

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

Nissan Ariya’nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu! İşte Türkiye'ye geleceği tarih!

İki yıl önce tanıtımı yapılan ancak bir türlü yollara çıkamayan Nissan Ariya'nın ABD’deki satış fiyatı belli oldu. Buna göre Tesla Model Y'nin rakibi olması beklenen elektrikli SUV, 44 bin dolardan (822 bin 696 Türk Lirası) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

abd gayrimenkul satın alan kişiler takip mi ediliyor Haberi

abd gayrimenkul satın alan kişiler takip mi ediliyor

ABD'de federal hükümet, nakit para akışını ve kara para aklamayı denetim altına almak için, başta New York, Miami ve Los Angeles’ta olmak üzere gayrimenkul satın alan kişilerin izleneceklerini açıkladı.


Kara para aklamaya yönelik bir dizi önlemler alan ABD Hazine bakanlığı, emlak şirketlerinden, kimliklerini saklı tutarak ya da aracı şirketler kullanarak ABD’de lüks ev ve daire alan kişilerin kimliklerinin bildirilmesini istedi. Hazine Bakanlığı, ülkede ilk kez uygulamaya sokulacak bu girişimin, gayrimenkul satın almak yoluyla kara para aklama yolunun önüne geçmek üzere federal çabanın bir parçası olduğunu, federal ajanların genellikle LLCs olarak bilinen ve gerçek kişilerin ismini gizli tutan naylon limited şirketleri izleyeceğini bildirdi.


Bakanlık yetkilileri, dünyanın bir çok başka ülkesinden kara para aklamak isteyen kişilerin, kalkan şirketler aracılığıyla, ABD’de gayrimenkul alarak, burada...