09 / 05 / 2024

abd halkı servet

abd halkı servet

Merakla beklenen ve açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı serveti, 2021 yılının son çeyreğinde 150,3 trilyon dolara ulaştı ve böylece tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçti. Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyreğinde de düşüş göstererek, 143.8 trilyon dolara geriledi.

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginler

Dünyada yaşanan pandemi ve savaş süreci geniş halk kitlelerinin hayatlarını alt üst ederken zenginler yine "krizi fırsata çevirdi" ve servetlerine servet kattı. Yapılan araştırmaya göre dünyada dolar milyonerlerinin sayısı arttı. İşte detaylar...

ABD'li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

Amerikalı milyarderler Kovid-19 salgınında servetlerine servet kattı. Yapılan bir araştırmaya göre ABD'li milyarderler servetlerini toplamda 2,1 trilyon dolar artırdı. 

ABD'li milyarder Eli Broad hayatını kaybetti!

ABD'li milyarder Eli Broad, 87 yaşında hayatını kaybetti. ABD'de gayrimenkul ve sigorta sektörlerindeki büyük projelerle bilinen ve bu projelerle servet sahibi olan Eli Broad'dan kötü haber geldi...

Milyarderlere servet vergisi mi geliyor?

ABD'de milyarderler için yüzde 3'lük servet vergisi tasarısı kongreye sunuldu. Tasarıda, Kovid-19 salgını yılı olan 2020'de servetlerini 598 milyar dolar artıran en zengin 100 Amerikalının 78 milyar dolar servet vergisi ödemesi planlanıyor...

ABD'li milyarderler servetlerine servet kattı!

ABD'li 660 milyarderin Kovid-19 salgınının etkili olmaya başladığı Mart 2020'de 3 trilyon dolar civarında olan toplam serveti, Ocak 2021 itibarıyla 4,1 trilyon dolara çıktı. 

ABD'li milyarderler Kovid-19 dinlemedi! Servetlerini katladı!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ekonomi ve sağlık alanında zor günler geçiren dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de, milyarderler servetlerine servet kattı. 

Abdüllatif Şener'den Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul Projesi'nin, etrafından arsa alanlara rant sağlamak dışında bir işe yaramayacağını iddia etti.

ABD'de konut borçları 9,78 trilyon oldu!

ABD'de hane halkı borcu, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 azaldı, 14,27 trilyon dolara geriledi ve 2014'ten bu yana ilk defa düştü. 

ABD'de konut borçları 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkı borcu 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 1,4 artarak 14,15 trilyon dolara yükseldi. Amerikalıların en çok borçlandığı kalem ise konut kredileri oldu. Konut kredilerini öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kredi kartları takip etti.

ABD hane halkının yüzde 43'ü konut ihtiyacını karşılayamıyor!

ABD'de toplam hane halkının yaklaşık olarak yüzde 43'ünün yiyecek ve konut gibi temel gereksinimleri karşılayamadığı belirtildi.

abd halkı servet Haberi

abd halkı servet

ABD Merkez Bankası (Fed), geçen yılın ekim-aralık dönemine ait merakla beklenen "ABD’nin Finansal Hesapları" raporunu resmen açıkladı.

Merakla beklenen ve açıklanan resmi rakamlara göre, ülkede hane halkı toplam serveti 150,3 trilyon dolara çıktı. 

Anadolu Ajansı'nın geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7 artış gösteren toplam hane halkı serveti, 2020 yılının son çeyreğine göre de yüzde 14,4 yükseldi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu bu dönemde toplam hane halkı servetinde görülen artışla, gayrimenkullerin toplam değerinin 1,5 trilyon dolar artması ve Amerikan hisse senetlerinin toplam 2,5 trilyon dolar değer kazanması da oldukça etkili oldı.

Peki ABD'de konut kredisi kullanımı ne oldu? ABD'de konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikan hanehalkının toplam borçları da geçen...