18 / 05 / 2024

abd havayolu firmaları birleşme

abd havayolu firmaları birleşme

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir süredir askıda olan US Airways ve American Airlines havayolu firmalarının birleşmesiyle ilgili kararda sona gelimdi. Adalet Bakanlığı ili havayolu firmasının birleşmesine izin verdi...

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD'de enerji firmalarından yine düşüş açıklaması geldi. Enerji firmaları, 2020’nin yaz aylarından bu yana ilk defa 9 hafta üst üste sondaj kule sayılarını azalttıklarını ifade etti.

ABD'de kripto para şirketlerinin denetimi artıyor! 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), kripto şirketleri adına denetim firmalarının çalışmalarını artırdığı bildirildi. Endişe verici olan, şirketlerinin müşterilerinin finansmanını karşılamak için yeterli fona sahip olduğunu gösteren yedek sertifikalardır.

ABD'de emlak firmaları işten çıkarmaya gidiyor!

ABD'de konut piyasasında yaşanan yavaşlamalar sonucunca Compass çalışan sayısını yüzde 10, Redfin ise yüzde 8 oranında  azaltacağını açıkladı.

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

ABD'li firmalar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandıracak!

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Gürçay, Türkiye'de yatırım planları bulunan 4 büyük ABD'li firmada FETÖ'nün darbe girişimi sonrası herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

ABD’nin lüks rezidanslarına Türk mermeri!

ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen Coverings fuarında Türk mermerlerinin ilgi odağı olması, fuara katılan firmaların yüzünü güldürdü. Fuarda 200 milyon dolarlık iş bağlantısı sağlandı.

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Turyap, ABD'ye açılıyor!

TURYAP bu yıl 13. Kez kapılarını açan ‘Bayim Olur Musun?’ fuarında verdiği temsilcilikle ABD’ye açılıyor. TURYAP yaklaşık 400 franchise sayısı ile fuara katılan 350 firma arasında yedinci, emlak firmaları arasında birinci oldu.

Çinli güneş paneli üreticileri ABD'ye Türkiye'den ihracat sağlıyor!

ABD'nin Çinli güneş paneli üreticilerine getirdiği antidamping Türkiye'ye yaradı. Yüksek vergi nedeniyle sıkıntı yaşayan Çinli firmalar ABD'ye Türkiye üzerinden giriyor. Firmalardan CSUN, ABD'ye Türkiye'den ilk ihracat yapan firma ünvanını aldı.

Dış borçlanmayı en çok inşaat, ulaştırma ve enerji firmaları yaptı!

Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 163,6 milyar ABD doları buldu. 402 milyar dolarlık toplam borçların yüzde 40'ı dış borçlanmayı daha çok, bankalar, inşaat-gayrimenkul, ulaştırma ve enerji firmaları gerçekleştirdi.

THY, anlaşmayla ABD'de uçuş noktalarını artırdı!

ABD'deki 6. varış noktası olan Boston'a 12 Mayıs itibarıyla ilk doğrudan seferlere başlayan THY, bugün de ABD'nin önemli hava yolu firmalarından JetBlue ile ortak uçuş anlaşmasına imza attı...

ABD'de Türk firmaları için enerjide ve inşaatta büyük fırsatlar var!

Şehir yapılanmasını 100 yıl önce tamamlayan ABD'nin eskiyen altyapısı Türkler'e fırsat kapısı oldu. Ülkede, kentsel dönüşüm hamlesi 1 trilyon doları bulacak. Türk firmaları için enerjide ve inşaatta büyük fırsatlar var...

abd havayolu firmaları birleşme Haberi

abd havayolu firmaları birleşme

Bir süredir rekabet kaygılarıyla Adalet Bakanlığınca incelemeye alınan ABD'nin iki büyük havayolu firması US Aırways ve American Airlines'ın birleşmesine, düşük bilet fiyatlı havayollarının faaliyetlerini engellememeleri şartıyla izin verildi.


ABD Adalet Bakanlığı bu yılın ağustos ayında rekabet kaygılarıyla engellediği Amerikan Airlines ve US Airways'in birleşme kararına onay verdi.


Havayolu firmaları, başta Washington'daki Reagan National ve New York'daki La Guardia olmak üzere kendi kontrollerindeki havaalanlarında düşük bilet fiyatıyla yolcu taşıyan havayollarının faalliyetini engelleyip rekabeti zorlaştırıcı tasarrufta bulunmayacakları konusunda güvence verdi. İki havayolu da birleşme sonrasında meydana gelecek yapının, bir süre önce Delta ve United havayollarının oluşturduğu dev firmayla rekabeti arttıracağı görüşünü savunuyor.


Adalet Bakanlığı ile havayolu firmaları arasında sağlanan mutabakat, federal mahkemenin onayına sunulacak. Firmalar birleşmenin aralık içinde tamamlanmasını bekliyor. Birleşme sonrası tarife ve...