27 / 04 / 2024

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD'de enerji firmalarından yine düşüş açıklaması geldi. Enerji firmaları, 2020’nin yaz aylarından bu yana ilk defa 9 hafta üst üste sondaj kule sayılarını azalttıklarını ifade etti.



Baker Hughes tarafından paylaşılan rapora göre, 30 Haziran 2023 ile sona eren bir haftalık süreçte ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 8 adet azalış ile beraber 674 adede kadar geriledi. Hal böyle olunca, sondaj kuleleri 2022 yılı nisan ayından bugüne en düşük seviyeyi gördü.

Sondaj kule sayısında 2022 senesinin aynı dönemine göre 76 adet veya yüzde 10 seviyesinde düşüş yaşadı.

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

foreks.com’un haberine göre, petrol sondaj kule sayısı önceki hafta bir adet düşüş ile beraber 545 olarak kayıtlara geçerken, doğal gaz sondaj kule sayıları 6 adet düşüş ile birlikte 124 adet olduğu öğrenildi. İki ürün için de ortak çalışma gerçekleştiren sondaj kuleleri bir adet azalış ile beraber 5 adede düştü.

Geleceğe yönelik üretimi için öncü gösterge olarak bilinen sondaj kulelerinin 653 adedi karada, 19 adedi açık sularda, 2 adedi ise iç sularda bulunuyor. Geçen haftaya göre karada yer alan sondaj kule sayısı 8 adet inerken, açık sular ve iç sulardaki rakamlarda herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Peki, Kanada ve Meksika Körfezi’ndeki durum ne? İşte ayrıntılar...


Geri Dön