03 / 05 / 2024

ABD konut piyasası haziran oranları

ABD konut piyasası haziran oranları

ABD'de konut piyasası endeksi haziranda 64'e gerileyerek son 8 ayın en düşük seviyesine indi.

Konut piyasasını ne bekliyor?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut piyasasını önümüzdeki günlerde neler bekliyor? 

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Ev kiralamak satın almaktan daha karlı! Fiyatlar bu sene yüzde 5, gelecek sene yüzde 3 oranında artacak! 

ABD’de kiralamanın gelecek senelerde konut ev satın almaktan çok daha kârlı olacağı ifade ediliyor. İşte ABD konut piyasasındaki beklentiler...

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Konut piyasası düşse bile arazi piyasası yükseliyor! Peki neden?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin konut piyasası düşse bile ki arazi piyasasında fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirtti.

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

ABD konut piyasası haziran oranları Haberi

ABD konut piyasası haziran oranları

ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB) verilerine göre, konut piyasası endeksi haziranda önceki aya kıyasla 2 puan azalarak 64 oldu. Kasım 2016'tan bu yana en düşük seviyesini kaydeden endekse yönelik piyasa beklentisi 68 seviyesindeydi.


NAHB'nin raporunda konut piyasası endeksinin son aylarda istikrarsız bir grafik çizmesinde, inşaat materyallerinin fiyatlarındaki artışın etkili olduğu belirtildi.


Kuruluşun Başkanı Granger MacDonald, yaptığı yazılı açıklamada, "Üyelerimiz bizlere özellikle kereste olmak üzere inşaat materyallerindeki fiyat artışının kendileri için büyüyen bir endişe kaynağı olduğunu iletiyorlar. Bu durum konut arzını düşürerek ev fiyatlarını yükseltiyor." ifadesini kullandı.


Uzmanlar, ABD'de kereste fiyatlarının son aylarda yükselmesinde Başkan Donald Trump'ın ticaret politikalarının etkili olduğuna işaret ediyor. Trump yönetimi, nisan ayında aldığı kararla en büyük ticaret ortaklarından Kanada'dan ithal edilecek kerestelere yüzde 3 ile 24 arasında...