19 / 07 / 2024

ABD\'de türk mühendis

ABD\'de türk mühendis

Çevre Mühendisi Ertuğ Ergün, Los Angeles'a yakın bir ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamadı ve arama çalışmaları başlatıldı. İntihar Kanyonu olarak bilinen şelalenin dibinde Ergün'ün cesedine ulaşıldı

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk müteahhitlerin şu ana kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendiğini açıkladı. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk müteahhitler 2003'ten bugüne 131 ülkede 458,4 milyar dolarlık is üstlendi!

Türk müteahhitler, 2003'ten beri toplam 131 ülkede 458,4 milyar dolar değere sahip 11 bin 273 proje üstlenildi. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitler için Libya'nın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD\'de türk mühendis Haberi

ABD\'de türk mühendis


ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles şehri yakınlarında bulunan bir ormana yürüyüşe gittikten sonra bir daha kendisine ulaşılamayan Türk mühendis Ertuğ Ergün (33) hem helikopterlerle, hem de at üzerinde arandı. Bu çalışmalar polis tarafından yürütülüyordu. İki haftadır Ergün2ü arayan Polis sonunda Ergün’ün cesedini buldu. 6 saatlik bir çalışma sonrasında çıkarılan ceset otopsi için helikopterle hastaneye kaldırıldı. Türk mühendisin çalıştığı şirket cenazenin Türkiye’ye nakil masraflarını üstlendiğini açıkladı.


Kazara mı, intihar mı


Ergün, iki yıldır ABD’de çalışıyordu. ODTÜ mezunu bir çevre mühendisive endüstri mühendisliği konusunda da yüksek lisans yapmış olan Ergün’ün cesedinin ABD’nin en derin üçüncü kanyonu olma özellliği ile bilinen “Angeles National Park” içindeki Suicide Canyon (İntihar Kanyonu) içindeki Vasques Şelalesi dibinde bulunması intihar şüphelerini artırdı.


Gidişi var, dönüşü yok


Tehlikeli kanyonun internet sitesinde, yürüyüş...