18 / 05 / 2024

Abdülazizin yaptıramadığı cami

Abdülazizin yaptıramadığı cami

1935 yılında Maçka Mezarlığı ile Taşlık arasındaki 7 bin 481 metrekarelik arsa Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış. Abdülaziz'in yaptıramadığı Aziziye Cami'nin arsasına 70 bin lira kıymet konmuş.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

İran kripto para ile ilk ithalatını gerçekleştirdi!

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

ABD İran'la iş bağlantılı o şirketlere ve isimlere yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın petrokimya ürünlerinin ihracatında rol oynayan iki şirketin Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) paravan şirketlerine yaptırım uyguladı.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Rusya merkezli kripto para borsası SUEX OTC'ye yaptırımlar uyguladığına dikkat çekti. Bu eylemin, ABD’nin bir sanal para birimi borsasına karşı ilk yaptırımı olduğu ifade edildi.

ABD'den Türkiye'ye gayrimenkul yaptırımı!

ABD'de 2021 yılı için 740 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verilmesiyle  bu ay geçmesi beklenen tasarı ile birlikte Trump'ın 30 gün içerisinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması bekleniyor. Yaptırımlar arasında gayrimenkul satış yasağı da yer alıyor.  

Türk çimento sektörü en çok ihracatı ABD'ye yaptı!

Türk çimento sektörünün bu yılın ocak-eylül döneminde gerçekleştirdiği 923 milyon dolarlık çimento ihracatının yüzde 18'i ABD'ye yapıldı.

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Abdülazizin yaptıramadığı cami Haberi

Abdülazizin yaptıramadığı cami



Taşlık arsası


Burada bir havuz ve bahçe yapılacak, bir kısım arsa da satılacak


   Maçka Mezarlığı ile Taşlık arasındaki arsa, Emlak ve Eytam Bankası'na devredilmişti. Banka bu arsayı satılığa çıkarmak üzere 15 parçaya ayırmıştır. Yer 7.481 metre murabbaıdır. Burada yolların yapılması için lazım gelen yerler ayrılmıştır.

   Bankanın satacağı yere 70.000 lira kıymet biçilmiştir. Şimdi Taşlık denilen yerde, Abdülaziz zamanında inşasına başlanıp da padişahın tahtından indirilmesi üzerine yapısı yarıda kalan cami temelleri bulunuyor. Evkaf'a ait olan bu Taşlık, Belediye'ye devredilecek, orada mevcut sağlam temel taşlarından istifade olunarak büyük bir havuz vücuda getirilecek ve bunun ön tarafında denize bakan yer bahçe yapılacaktır. 

 ...