29 / 04 / 2024

Abdullah Efendi Lokantası şubeleri

Abdullah Efendi Lokantası şubeleri

1888 yılında Sultan II. Abdülhamit'in emriyle açılan Abdullah Efendi Lokantası usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar geldi. Yıllardır Taksim'de Hacı Abdullah Lokantası olarak hizmet veren lokanta 129 yıl sonra ilk şubesini açtı.

E Efendi İnşaat Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Efendi İnşaat Yatırım Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Salameh tarafından kuruldu.

Abdullah Efendi Lokantası ilk şubesini açtı!

1888 yılında Sultan II. Abdülhamit'in emriyle açılan Abdullah Efendi Lokantası usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar geldi. Yıllardır Taksim'de Hacı Abdullah Lokantası olarak hizmet veren lokanta 129 yıl sonra ilk şubesini açtı.

1944 yılında Sümbül Efendi Medresesi aşhane olarak kullanılacakmış!

Sümbül Efendi Cami yanında inşa edilmiş olan külliyenin bir parçası olan ve yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen Sümbül Efendi Medresesi 1944 yılında aşhane olarak kullanılacakmış.

Kayseri'de Abdullah Gül Müzesi açılacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kişisel eşyaları ile yaşam öyküsünü konu alan basılı eserlerin yer alacağı müze-kütüphane, Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGU) Kayseri kent merkezindeki Sümer yerleşkesinde açılacak.

Parmakkapı Kadıasker Mehmet Efendi Camii'nin inşaatı 1,5 yıldır duruyor!

İstanbul Fatih ilçesinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığı iddiasıyla yıkılan Parmakkapı Kadıasker Mehmet Efendi Camii'nin inşaatının eski yapı çalıntılarına rastlandığı iddiasıyla 1.5 yıldır yapılmadığı odaya çıktı.

Tarihi Sabit Efendi Konağı eski günlerine kavuşacak!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı' ndaki çalışmaların tamamlanacağını müjdeledi...

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın yapım çalışmaları devam ediyor!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı'ndaki çalışmaların tamamlanacağının müjdesini verdi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı açılış için gün sayıyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın restore çalışmalarında sona gelindi!

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı'nı şehrimize tekrar kazandıracağız" dedi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda restore çalışmaları tamamlanmak üzere!

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda çalışmaların kısa süire içerisinde tamamlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi.

Eva Konut Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Eva Konut Yapı Anonim Şirketi, Cengiz Bayazit, Abdullah Kaleli, Nur Gülbay tarafından 300 bin TL'lik sermaye ile 21 Temmuz'da Kadıköy, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi'nde kuruldu.

1934 yılında Mehmet Efendi Medresesi 22 buçuk lira teminat ile satılıkmış!

1934 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Süleymaniye'de Kirazlı Mescit Medresesi 16 buçuk lira teminatla satılıkmış. Sultanahmet'te bulunan Mehmet Efendi Medresesi ise 22 buçuk lira teminat ile satılacakmış.

Tarihi Sabit Efendi Konağı aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı, aslına uygun inşa ediliyor. Kat yapım çalışmalarının sona erdiğini duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, binanın iç ve dış cephe kaplamalarına ise kısa süre içerisinde başlanacağını ifade etti.

Abdullah Efendi Lokantası şubeleri Haberi

Abdullah Efendi Lokantası şubeleri

Taksim'deki Hacı Abdullah Lokantası sadece şehrin değil ülkenin simgelerinden biri... Osmanlı saray mutfağından örnekler sunan lokantada her gün 80 ila 150 çeşit arasında yemek çıkıyor. Beyoğlu'ndaki lokantanın önünden yürürken vitrininde dizili hoşafları görünce geçmişe bir yolculuğa çıkıyorsunuz adeta. İçeri adım atar atmaz da iştahınız kabarıyor. Doğrusu hoşafın yanına iç pilav, kuzu kapama da çok yakışıyor. Artık, Osmanlı mutfağından günümüze özel tatları taşıyan, bu lezzetleri sunan lokantaya uğramak için Taksim'e gitmeye gerek kalmadı. Hacı Abdullah Lokantası tam 129 yıl sonra bir ilke imza attı ve şube açtı. Geçtiğimiz hafta Zorlu Center'da açılan şube daha ilk günden meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Buradaki şubenin dekorasyonu neredeyse Taksim ile aynı. Sadece adının arkasına 'saray mutfağı' ibaresi eklenmiş ve Hacı Abdullah Korun Saray Mutfağı...