29 / 04 / 2024

Abdullah Efendi Lokantasına sıl gidilir

Abdullah Efendi Lokantasına sıl gidilir

1888 yılında Sultan II. Abdülhamit'in emriyle açılan Abdullah Efendi Lokantası usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar geldi. Yıllardır Taksim'de Hacı Abdullah Lokantası olarak hizmet veren lokanta 129 yıl sonra ilk şubesini açtı.

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.

Abdullah Kiğılı'dan yeni nesil smokinler

Erkekler de şık olmayı seviyor ve özel günlerde smokin tercih ediyor. Tüm gözleri üzerlerine çekmeyi seven erkekler için Abdullah Kiğılı yaz aylarına uygun bunaltmayan smokin serisi hazırladı.

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

Murat Aslan Derin Mermerci'nin yanına taşındı!

Sosyetinin ünlü çiftlerinden Derin Mermerci ve Murat Aslan birlikte yaşama kararı aldı. Murat Aslan Derin Mermerci'nin Vaniköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı. 

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar, Trend GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Trend GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na  Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar, Yönetim Kurulu Başkan Vekiliği'ne Hisham Younis Yahya Qafisheh seçildi. 

Hace Abdullah-ı Ensari Çilehanesi restorasyonu tamamlandı! 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın batısınındaki Herat vilayetinin tarihi eserlerinden Hace Abdullah-ı Ensari Çilehanesi'ni restore ederek tekrar İslam kültür mirasına kazandırdı.

Abdullah Yüceer'den depreme karşı ikinci ev önerisi!

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan depremler güvenli yapıları tekrar gündeme getirdi. Karmod Pazarlama ve Satış Müdürü Abdullah Yüceer, ülkemizde güvenli mesken alternatifi oluşturma adına önerilerde bulundu…

Farah Zeynep Abdullah Alaçatı’da köy evi kiraladı!

Ailesiyle birlikte Londra’da Farah Zeynep Abdullah, 1 aylığına Alaçatı’da köy evi kiraladı.

Hekimbaşı Yalısı'na çarpan geminin sahibi zarar için 206 milyon TL yatıracak!

İstanbul Boğazı'ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin sahibi, zarara karşılık 206 milyon 103 bin 865 lira yatıracak.

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çivi bile çakılmadı!

İstanbul Boğazı’ndan geçen “Vitaspirit” adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na beş aydır çivi bile çakılmadı. Sigorta şirketi temsilcileri ile yalının sahiplerinin avukatları onarım için görüşmelere başladı. 

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na fotoğraflı kamuflaj!

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, daha önceki hasarsız halinin fotoğrafıyla kapatıldı...

Abdullah Efendi Lokantasına sıl gidilir Haberi

Abdullah Efendi Lokantasına sıl gidilir

Taksim'deki Hacı Abdullah Lokantası sadece şehrin değil ülkenin simgelerinden biri... Osmanlı saray mutfağından örnekler sunan lokantada her gün 80 ila 150 çeşit arasında yemek çıkıyor. Beyoğlu'ndaki lokantanın önünden yürürken vitrininde dizili hoşafları görünce geçmişe bir yolculuğa çıkıyorsunuz adeta. İçeri adım atar atmaz da iştahınız kabarıyor. Doğrusu hoşafın yanına iç pilav, kuzu kapama da çok yakışıyor. Artık, Osmanlı mutfağından günümüze özel tatları taşıyan, bu lezzetleri sunan lokantaya uğramak için Taksim'e gitmeye gerek kalmadı. Hacı Abdullah Lokantası tam 129 yıl sonra bir ilke imza attı ve şube açtı. Geçtiğimiz hafta Zorlu Center'da açılan şube daha ilk günden meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Buradaki şubenin dekorasyonu neredeyse Taksim ile aynı. Sadece adının arkasına 'saray mutfağı' ibaresi eklenmiş ve Hacı Abdullah Korun Saray Mutfağı...