11 / 05 / 2024

abdullah gül türk müteahhitleri birliği yeni binası açılışı

abdullah gül türk müteahhitleri birliği yeni binası açılışı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) yeni genel merkez binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türk müteahhitlerinin yaptığı örnek bir bina olacağı için açılış davetini kabul ettiğini belirtti...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Beko Türk kahvesi makine fiyatları ne kadar? İşte Beko Türk kahvesi makine fiyat listesi 24 Ağustos 2022

Kahve tutkunu olanlar kahvesiz asla yapamayanlar için güncel türk kahvesi makinesi fiyatları araştırılıyor. Bu kapsamda Beko'nun kahve makineleri şık tasarımları ve uygun fiyatları ile karşınızda. Peki, Beko Türk Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

abdullah gül türk müteahhitleri birliği yeni binası açılışı Haberi

abdullah gül türk müteahhitleri birliği yeni binası açılışı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyada kırılganlıklar devam ederken, büyük ekonomik problemler yaşanırken, hala Avrupa'nın toparlanmadığı bir dönemde, bu olumsuz dalgalara içeriden herhangi bir olumsuz dalga eklememek gerektiğini belirterek, "Bizden kaynaklanan yeni bir ekonomik sıkıntı çıkmaması gerekir. Aslında hiçbir sebep yok ama bazen birden bire sanki ihtiyaç varmış gibi, sanki rahat rahatsızlık ediyormuş gibi bu tip davranışlar maalesef oluyor. Bugünlerde karşılaştığınız şeyler bunlar aslında" dedi. 


Gül, Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) yeni genel merkez binasının açılışını gerçekleştirdi. 


TMB'nin yeni genel merkezine gelişinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve TMB Başkanı Emin Sazak tarafından karşılanan Gül, yöneticilerden bina ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen brifingin ardından Gül ve beraberindekiler, açılış dolayısıyla düzenlenen törene geçti.


Cumhurbaşkanı Gül, buradaki konuşmasında, Türk...