27 / 04 / 2024

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.



Ticaret Bakanlığının Yurt Dışı Yatırım Anketi'ne göre, 2022 yıl sonu itibarıyla Türk yatırımcılarının 128 ülkede 2 bin 33 yatırımı bulunduğu belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiler kapsamında Bakanlık, Türkiye'de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin geçen sene yıl sonu itibarıyla yurt dışındaki yatırımlarının tespitine yönelik "Yurt Dışı Yatırım Anketi" hazırladı.

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

50,8 MİLYAR DOLAR

Bu doğrultuda, Türkiye'de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yaptıkları 2 bin 33 yatırımın sermaye pozisyonu 50,8 milyar dolar olarak kaydedildi.

Peki, Türk yatırımcıları en çok hangi ülkelere yatırım yapıyor? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön