02 / 05 / 2024

abdullah paşa vakfı

abdullah paşa vakfı

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir." dedi...

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Al Paşa İnşaat Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Paşa İnşaat Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Abdullah Albasha  Ve Ahmad Albasha  tarafından kuruldu.

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Mesih Paşa Sarnıcı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

Abdullah Ağa Vakfı Altunizade Oteli için düğmeye basıldı!

18 yıldır otel yapılması istenen Abdullah Ağa Vakfı'nın Altunizade arazisi üzerinde planlanan otel projesi için düğmeye basıldı..

Silahtar Abdullah Ağa Vakfı Başakşehir arsası ihale edilecek!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Silahtar Abdullah Ağa Vakfı'nın Başakşehir arsası yapım veya onarım karşılığı 25 yıllığına kiralanacak. Projenin tahmini uygulama bedeli 4 milyon 643 bin 722 TL olarak belirlendi.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

Atik Ali Paşa Yalısı Four Seasons oluyor!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

İzmir Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir İli Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Kaplan Mustafa Paşa Vakfına ait Kaplan Mustafa Paşa iş hanı 18 milyon 196 bin 527,92 TL'ye yapım karşılığı 35 yıl kiraya verilecek.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı neredeyse kül olacakmış!

1995 yılında mülkiyeti Köprülü Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, birkaç sarhoşun ısınmak için yaktığı soba yüzünden kül olma tehlikesi atlatmış.

Memduh Paşa Yalısı ihale yoluyla satışa çıkarıldı!

Emlak Bankası, ''Memduh Paşa Yalısı ve müştemilatı'' ve arsasını, 35 milyar lira muhammen bedelle ve ihale yoluyla satışa çıkarmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

Üsküdar Abdullah Ağa Vakfı otel yapım ihalesi 13 Nisan'da!

Mülkiyeti Abdullahağa Vakfına ait olan, İstanbul Üsküdar İlçesi, Altunizade Mahallesi'nde bulunan taşınmaz, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından otel yapılmak üzere inşaat yapım karşılığı 13 Nisan'da ihale ediliyor.

1986 yılında Semra Özal, Hüseyin Avni Paşa Köşkü'ne talip olmuş!

1986 yılında Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Başkanı Semra Özal, Suadiye'deki Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü kiralamak istemiş. Kadıköy Belediyesi, köşkün aylığını 2 bin liradan 20 yıl süreyle vakfa kiralamayı uygun görmüş.

abdullah paşa vakfı Haberi

abdullah paşa vakfı


Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, vakıf hukukuna göre şahsi vakıfların hiçbir zaman başkasına devredilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir. Gazi Magusa’nın yüzde 78’i Abdullah Paşa’nın vakfına aittir.” dedi.


Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısında Osmanlı ve öncesi vakıflarına ait çalışmalarla ilgili önemli bir dosya yayınlandı. 'Kıymeti Bilinmeyen Hazine: Vakıflar' başlığını taşıyan haberde TTK eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun dikkat çekici açıklamalarına yer verildi. TTK Başkanı olduğu dönemde bütün dünyadaki Türk kültür varlıklarının envanter çalışmalarını başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Halaçoğlu, “Sadece Osmanlı değil, Osmanlı dışında kalan diğer Türk devletlerine ait mimari yapıların da envanterini yapıyorduk. Mısır’da İhşidlerin, Tolunoğullarının; Orta Asya’da ise Kazakistan’ın...