04 / 05 / 2024

abdullahağa vakfı altunizade arazisi

abdullahağa vakfı altunizade arazisi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan Üsküdar Altunizade'deki 17 bin 920 metrekarelik arazinin “Turizm Tesis Alanı” ve kısmen “Yeşil Alan” olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

1942 yılında Vakıflar Müdürlüğü'nden 1.000 liraya satılık ev!

1942 yılında Vakıflar Müdürlüğü tarafından 1.000 liraya ev satılıyormuş. İhale ile satılacak olan ev Halilağa Vakfı'na aitmiş. İşte detaylar...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

İŞKUR açıkladı! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımına başladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR üzerinden yaptığı açıklamada personel alımlarına başladığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre SYD Vakfı 21-45 yaş arası personel alımı yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatı açıklaması!

İlim Yayma Vakfı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Süleymaniye'deki yurt inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, inşa ettikleri binanın Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığına yönelik iddialara yanıt verdi. 

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Altunizade'deki İSPARK arazisi 30.9 milyona satışa çıkarıldı!

Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Altunizade'de yer alan araziyi 30 milyon 897 bin 50 TL bedelle satışa çıkardı.

abdullahağa vakfı altunizade arazisi Haberi

abdullahağa vakfı altunizade arazisi


İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nün otel olarak ihaleye de çıkardığı Abdullahağa Vakfı Altunizade arsasının imar planı bugün askıya çıktı. Üsküdar Altunizade'de yer alan 17 bin 920 metrekare büyüklüğündeki 2 ada 1 no'lu parsel Oymacı Sokak ile Kuşbaşı Caddesi kesişiminde bulunuyor.


Planlama alanı 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nda “Turizm Tesis Alanı” ve kısmen “Yeşil Alan” olarak tanımlandı. Turizm Tesis Alanı’ndaki yapılaşma koşulları; TAKS:0.40, E:1.40 ve yükseklik 15.50 metre (Z+3 NK) şeklinde belirlendi.


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan arsa tapuda tarla vasfında görünüyor. Hazırlanan planda söz konusu alanda yer alan yeşil alan kullanımı için ise “Yeşil alan olarak önerilen alanın tamamı bedelsiz olarak terk edilecektir” plan notu yer alıyor.


Alanın yaklaşık 150 metre doğusundan O1 İstanbul Çevre Yolu geçmekte olup, devam eden bu yol...