06 / 05 / 2024

Acıpayam deprem tespit çalışmaları

Acıpayam deprem tespit çalışmaları

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

İki ildeki 15 adet iş yeri kiraya veriliyor! 1.000 TL'den başlayan aylık kira bedelleriyle...

Sakarya Adapazarı'nda ve Denizli Acıpayam'da yer alan toplam 15 adet iş yeri aylık 1.000 TL'den başlayan bedellerle kiraya veriliyor. İşte o kiralamalar ile ilgili merak edilenler...

Son dakika! Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin saat 17.43'te meydana geldiğini ve 7.31 kilometre derinlikte olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Fransa'da 5,3 şiddetinde deprem!

Fransa'nın batısında, 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Paris başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Depremin derinliği 10 kilometre olarak tespit edildi.

Mustafa Necip Uludağ Kimdir? 

Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necip Uludağ kimdir? Mustafa Necip Uludağ daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Necip Uludağ'ın biyografisi..

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Depremden sonra 44 bin 730 konut için fahiş fiyat artışı tespit edildi!

Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar deprem sonrası konutlarda tespit edilen fahiş fiyat artışı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Acıpayam deprem tespit çalışmaları Haberi

Acıpayam deprem tespit çalışmaları

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Geçtiğimiz 20 Mart 2019 tarihinde ilimizin Acıpayam bölgesinde 5,5 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. 21 Mart tarihinde şahsınız bölgeyi ziyaret ettiği esnada yapmış olduğunuz açıklamada 355 evde maddi hasar (155'i ağır hasarlı) 7 tanesi 4 şiddetinin üzerinde 453 artçı sarsıntı yaşandığını ifade ettiniz. Son olarak 27 Mart 2019 tarihinde de 4,3 şiddetinde artçı deprem olmuş, hemen hemen her gün hafif büyüklükte de olsa art arda depremler (800'ün üzerinde) meydana gelmesi, bölge halkının konuyla ilgili tedirginliğini daha da arttırmıştır.

Yaşanmış olan son depremler göstermiştir ki; alt yapı ve tedbir adına depreme yönelik...