16 / 05 / 2024

AD Demirel Fabrikası

AD Demirel Fabrikası

Sanayi şehri Kocaeli'nde, dünya devi petrol ve doğalgaz şirketlerine endüstriyel sistemler üreten 50 yıllık fabrika, ekonomideki yavaşlama sebebiyle kapısına kilit vurdu. 64 kişi işsiz kaldı!

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Togg sonrası kritik adım! Türkiye'de bir ilk

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından Türkiye kritik bir adım daha geliyor. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Bursa'da atılacak. İşte tüm detaylar...

Tahıl krizinin gölgesinde un devi fabrikasını kapattı, hissesi tavan yaptı

Tahıl krizinin yaşadığı şu dönemde un devi Ulusoy Un, Samsun'daki 500 ton üretim kapasiteli fabrikasını kapattığını açıkladı. Şirketin bu kararından sonra hisse senedi tavan yaptı. 

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

İSTON Hadımköy Fabrikası’na CSC sürdürülebilirlik belgesi!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimlerin ardından İBB iştiraki İSTON’un Hadımköy Fabrikası, CSC belgesi adı.

Rize Çaykur Paketleme Fabrikası inşaatında son durum!

Rize İyidere’de yapımı devam eden Çaykur Paketleme Fabrikası inşaatı hızla ilerliyor.Tamamlandığında, dünyanın en modern ve en kapsamlı fabrikaları arasına adını yazdıracak olan Çaykur Paketleme Fabrikası aynı zamanda çevreci özelliğe de sahip.

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.

Türk yatırımcılardan Filistin'e solar panel fabrikası!

Türkiye- Filistin İş Konseyi organizasyonu gerçekleşti. Organizasyonda Filistin'in yaşadığı enerji problemine çözüm getirmesi planlanan solar panel fabrikası ile ilgili ilk görüşmeler gerçekleştirildi.

Bursa TOFAŞ Fabrikası’ndaki spor salonu açıldı!

Bursa TOFAŞ Fabrikası’nda yapımı tamamlanan, vefat eden Mustafa V. Koç’un adının verildiği spor salonu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un katıldığı törenle açıldı.

Kocaeli AD- Demirel Çelik Konstrüksyon Fabrikası icradan satılıyor!

Kocaeli 6. İcra Dairesi, Derince AD- Demirel Çelik Konstrüksyon Fabrikası'nı satışa çıkardı. 22 bin 522 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 32 milyon 946 bin 556 TL olarak belirlendi.

Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası yıkılıyor!

İstanbul'da Paşabahçe semtine adını veren Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası'nın tarihi binasının yıkımına başlandı. Cumhuriyet döneminin endüstriyel mirasının yerinde otel yükselecek…

Erzurum Oyuncak Fabrikası için ilk adım atıldı!

“Bugün Günlerden Çocuk” adlı panele katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum olarak şehirde kurulacak Oyuncak Fabrikası için ilk adımın atıldığını açıkladı.

AD Demirel Fabrikası Haberi

AD Demirel Fabrikası


Sanayi şehri Kocaeli'nde, dünya devi petrol ve dogalgaz şirketlerine özel endüstriyel sistemler üreten 50 yıllık fabrika, ekonomideki yavaşlama sebebiyle kapısına kilit vurdu. 64 kişinin çalıştığı fabrika, acık artırma ile satılacak. Fabrika sahibi Atilla Doğan, "Alacakları ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için 40 bin metrekarelik alanı satacağız." dedi. 


Kocaeli'nin Derince ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren AD Demirel Fabrikası, kapısına kilit vurdu. Borçların ve isçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için fabrika, açık artırma ile satışa çıkartıldı. 


Ekonomideki durgunluk sebebiyle sanayiciler de büyük sıkıntı yaşıyor. Derince'de Atilla Doğan İnşaat ve Tesisat Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Atilla Doğan (AD) Demirel isimli fabrika, ekonomik sebeplerle kapandı. Üretimin durması üzerine 64 işçi de işsiz kaldı. İşçilerin alacağı için fabrika yetkilileriyle Birleşik Metal-İş Sendikası arasında protokol imzalandı. 22 dönümlük arazi...