18 / 05 / 2024

adalar arası köprü

adalar arası köprü

Osmanlı'nın gündeminde olan Marmaray’dan Kanalistanbul’a, Haliç’ten Boğaz köprüsüne kadar bir çok proje dışında tarihçilere göre tozlu raflardan gün yüzüne çıkmayı bekleyen onlarca proje daha bulunuyor

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

İşte İstanbul'un 3 köprüsü arasındaki farklar!

Hürriyet Gazetesi muhabirleri geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü dün deneyimledi. Muhabirler, Maltepe’den yola çıkıp Bağcılar’a giderek 3 köprü arasındaki mesafe farkını hesapladı.

Bursa Hasköy – Balat arasına yeni köprü!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılan yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

Bursa Hasköy-Balat arasına yeni köprü yapılacak!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılacak yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

Aydın Efeler'de iki bina arasına köprü yapıldı!

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yan yana 7'şer katlı iki binanın arasına yapılan ve imara aykırı olan köprünün hala kaldırılmaması ‘’acaba köprü torpilli mi’’ dedirtiyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde iki kule arasına ilk tabliye yerleştirildi!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. En son iki kule arasına ilk tabliye de yerleştirildi.

Cunda-Ayvalık arası köprü ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Ayvalık Hasat Şenliği'ne katılan Başkan Edip Uğur, ilçeyi dünya markası yapacaklarını söyledi. Uğur, Cunda ile Ayvalık'ı bağlayacak köprünün taş olacağını ve ihalesinin ocak ayında yapılacağını ifade etti

Kastamonu Taşköprü-Hanönü arası yol çalışmaları sürüyor!

Taşköprü-Hanönü karayolunun 14-28 kilometreleri arasında başlatılan bölünmüş yol çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

Ayvalık Cunda arasına taş köprü yapılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ayvalık - Cunda arasına yapacağımız köprü için halka sorduk. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi

1948 yılında Unkapanı ile Eminönü arasında dubalı köprü yapılması düşünülüyor!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Unkapanı arasında açılması düşünülen sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünmüş. 8 milyon liraya mal olacak köprünün altında dükkanlar da yer alacakmış.

Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasına yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarındaki köprüleri de yeniliyor. Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasında uzanan yol üzerindeki yer alan köprü, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeniden yapılıyor.

Kilis Bağarası Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Kilis İl Özel İdaresi tarafından Bağarası (Cengin ) Köyü ile Ravanda Kalesi'nin ulaşımını da sağlayan güzergahtaki köprü can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlandı.

adalar arası köprü Haberi

adalar arası köprü


Osmanlı Sultanları asırlar önce imkansız denilen muazzam projelere imza atmış olmasına rağmen birçoğu dönemin taht kavgaları nedeniyle tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Tarih araştırmacısı Turan Şahin, bugün hayatı daha yaşanabilir kılan onlarca projenin Osmanlı’ya kadar uzandığını söyledi. Şahin sözlerine şöyle devam etti:


Osmanlı’nın Çılgın Projeleri adlı kitabında, boğazda yapılacak tüp geçitten, Haliç ve Boğaz’a inşa edilecek köprülere, Marmara’yı Karadeniz’e bağlayacak kanaldan, çeşitli zaferlerin anısını yaşatacak abidelere kadar pek çok eseri, Osmanlı belgelerine dayanarak bugüne nasıl yansıdığını yazdı. 


Osmanlı kaynaklarında daha onlarca projenin bulunduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu: Bugün bu ülkenin yarını hakkında karar mevkisinde olanların ilk işleri, bu projeleri bulundukları tozlu raflardan indirtmek olmalıdır. Ortalama 100 yıl önceki Osmanlı projelerini bugün uygulamaya koyuyor olmamız, yeniden büyük rüyaların gören ülke olduğumuza işarettir.


Kanalistanbul ile örtüşüyor


İstanbul...