07 / 05 / 2024

Adaların sahibi

Adaların sahibi

1985 yılında Adalar'ın yüzde 90'ı Vakıflar'a aitmiş. Şehzade Sultan Mehmet Vakfiyesi'ne ait olan ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra gelir getirsin diye imara açılan Adalar'da, ev sahibi olanlar bir defalığına ''taviz bedeli'' ödeyecekmiş.

Arda Turan'ın Barcelona'daki ev sahibi ile başı dertte! Mahkemeye verdi...

Futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'da forma giydiği zamanlarda İspanya'da yaşadığı villanın sahibi, genç teknik adam hakkında konuta zarar verme gerekçesiyle mahkmeye verdi. 

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Tablo Adalar projesi 1 yılda 2 milyar TL'ye yakın değer kazandı!

Vakıf GYO Tablo Adalar projesinin 2023 yıl sonu değeri açıklandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar ve o rakam...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Depremzedelere açılsın denmişti! Şato villaların sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, Bolu Mudurnu'daki şato villaların depremzedelerin barınmasına açılması talep edilmişti. Şirketin sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla yüzde 40 büyüdü! Tesla’nın 2022’de ne kadar araç sattığı açıklandı!

Dünya’da en çok konuşulan kişiler arasında yer alan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüdü. İşte Tesla’nın 2022’de sattığı araç sayısı!

Tual Adalar'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Tual Adalar projesinin değerleme raporunu yayınladı. Peki Tual Adalar'ın değeri ne kadar oldu?

Mardin'de çöken kaçak yapının sahibi tutuklandı!

 Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde çökmesi sonucu bir işçinin hayatını kaybettiği  inşaat halindeki yapının sahibi tutuklandı.

Bitrota’nın sahibi 2 suçtan tutuklandı!

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu yaptığı iddia edilen Bitrota'nın sahibi K.A için iki suçtan tutuklama kararı verildi. 

Kripto para vurgunu yapan Bitrota'nın sahibi yakalandı! 

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu yaptığı iddia edilen Bitrota'nın sahibi K.A Antalya'da gözaltına alındı.

Vakıf GYO Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı'nın Tablo Adalar projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Adaların sahibi Haberi

Adaların sahibi



Büyükada, Heybeli ve Burgaz'ın yüzde 90'ı Vakıflar'ın


Adalar'a özel vergi


Mal sahiplerinin, Vakıflar'a mülk bedelinin yüzde 20'si kadar ''taviz bedeli'' ödeme zorunluluğu getirildi.


Bir defaya mahsus konan vergiyi, yeni yılda emlak bedeli artacağı için, ödemeyi eski tarife üzerinden ödemek isteyen Adalılar, Vakıf vezneleri önünde kuyruğa girdi.


Pınar TÜRENÇ


   HEYBELİ, Burgaz ve Büyükada'nın yüzde 90'ının Vakıflar'a ait olduğuna ilişkin belgelerin, yıllar önce bir memur tarafından ortaya çıkarılması üzerine binlerce Adalı, Vakıflar'a milyarlarca lira tutarında ''taviz bedeli'' ödemek zorunda kaldı.

   Bugün Vakıflar'ın milyarlarca lira gelir elde etmesini sağlayan