23 / 05 / 2024

Adalet Mahallesinde nöbet

Adalet Mahallesinde nöbet

Denizli’de Adalet Mahallesi’ndeki tek yeşil alandaki çam ağaçlarının sökülmek istenmesine ve 4 bin 800 metrekarelik yeşil alan belediye tarafından istimlak bedeli ödenmediği gerekçesiyle ‘gerçek sahiplerine’ verilmesine karşı mahalleli nöbette.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı 18 bin 305 yeni personel alıyor! Bakan peş peşe açıkladı! Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, personel alımı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bozdağ, Adalet Bakanlığının 18 bin 305 yeni personel alacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? 

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi çok sayıda çalışanı mutlu ederken, sadece bir gün veya 1-2 yıl farkla emekliliği kaçıranlar için bu durumdan şikayetçi. EYT’lilerin ardından şimdi de ‘2000’lere adalet’ sloganı ile emeklilikte adalet arayanların hak arayışı başladı.

Enflasyon, ev sahibi ile kiracıyı birbirine düşürdü ! Adalet Bakanlığı harekete geçti!

Son 1 yıl içinde enflasyonla birlikte 3-4 katına varan kira artışları meydana gelince ev sahipleri ve kiracılardan kaynaklı davalar çığ gibi büyüdü.  Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketinde kira ilişkisinden kaynaklanan anlaşmazlıklar, zorunlu arabuluculuk kapsamına alınıyor.

Bakanlık resmen duyurdu! 406 personel alınacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! İşte başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı'nın Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde çalıştırılmak amacıyla, toplam 406 adet personel alımı yapacağı açıklandı. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

Denizli’de Adalet Sarayı'nın yeterli gelmemesi ve ek binanın inşasının da tamamlanamaması sebebiyle sıkışıklığın engellenmesi amacıyla bazı mahkemeler ve icra müdürlüklerinin bölgede yer alan memur lojmanlarına taşınması sağlanmıştı. Denizli'de icra dosyalarının sayısı katlandı.

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm nöbeti!

KİPTAŞ ve İBB tarafından Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında tepkiler büyümeye devam ediyor. Mahalle sakinleri deprem toplama alanı olan parkın yıkılmaması nöbet tutuyor. 

İnşaatta nöbet tutan müteahhit, hırsızı suç üstü yakaladı!

Bolu'da Serkan Çakır isimli müteahhit, inşaatına dadanan hırsızı gece nöbet tutarak suç üstü yakaladı. 

Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı'nın proje görselleri ilk kez paylaşıldı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'ya yapılacak yeni Adalet Sarayı'nın görsellerini paylaştı.

Murat Kurum: 81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Nöbetçi Bakan" uygulaması kapsamında geldiği Meclis'te, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında, "81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık" dedi...

Adalet Mahallesinde nöbet Haberi

Adalet Mahallesinde nöbet

2008 yılında Bereketli Belediyesinin hizmet alanına giren ve bu tarihte Bereketli Belediyesince istimlak edilen arsaya 2009 yılında DOÇEV (Doğa ve Çevre Vakfı) tarafından 200 çam ağacı dikildi. Arazi, Bütünşehir Yasası’yla Denizli Belediyesine, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla da Merkezefendi Belediyesine bağlandı. Bereketli Belediyesince istimlak bedelinin ödenmediği iddiasıyla, sokağın iki tarafındaki iki parçadan oluşan 4 bin 800 metrekarelik yeşil alan, trilyonluk değeriyle birlikte ‘gerçek sahiplerine’ iade edilecek ve çam ağaçları da sökülecek.  

Bunun için geçtiğimiz hafta harekete geçen belediye ekipleri mahalleli tarafından engellendi Mahalleli o günden beri çam ağaçlarına sahip çıkmak için nöbet tutuyor.


ARSA SAHİBİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ


Mahalle sakinleri önce Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle, hafta başında ise Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile görüştü. Mahalleli, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden de Subaşıoğlu’nun verdiği “Çamları...