08 / 07 / 2024

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi çok sayıda çalışanı mutlu ederken, sadece bir gün veya 1-2 yıl farkla emekliliği kaçıranlar için bu durumdan şikayetçi. EYT’lilerin ardından şimdi de ‘2000’lere adalet’ sloganı ile emeklilikte adalet arayanların hak arayışı başladı.



İlk aşamada yaklaşık 2,5 milyon kişiye emeklilik hakkı sağlayacak olan EYT düzenlemesi yasalaşsa da hala tartışmalar bitmedi. EYT düzenlemesiyle emekli olmak için bütün şartları yerine getirmesine rağmen yaşının dolmasını bekleyenler, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişinin yapılmış olması şartıyla yaş bekleme zorunluluğundan kurtuldu.

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada Kademeli Emeklilik için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

Yıllardır emekli olmak için gün sayanlar böylece yıllardır verdikleri mücadelenin karşılığını alarak emekli olmaya hak kazandı. Ancak sözkonusu düzenlemenin 8 Eylül 1999 tarihinden önceki sigorta girişlileri kapsamı birçok tartışmayı ve itirazı da beraberinde getirdi. Karar Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, sadece bir gün veya bir iki yıl farkla 17 yıl geç emekli olmayı adaletsizlik olarak kabul eden sigortalılar ise hak arayışına başladı. Başlattıkları hak arayışı için ‘2000'lere adalet’ sloganını seçen sigortalılar, seslerini duyurmak amacıyla Twitter'da #2000lerinOyuKime hashtag'iyle topic trend oldu. ‘2000’lere Adalet’ hareketini başlatanlar, emeklilikte kademeli bir şekilde yaş şartının kaldırılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön