08 / 07 / 2024

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

EYT’liler muradına erdi! Şimdi sırada 'Kademeli Emeklilik' için ‘2000’lere Adalet’ hareketi başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi çok sayıda çalışanı mutlu ederken, sadece bir gün veya 1-2 yıl farkla emekliliği kaçıranlar için bu durumdan şikayetçi. EYT’lilerin ardından şimdi de ‘2000’lere adalet’ sloganı ile emeklilikte adalet arayanların hak arayışı başladı.



PROMOSYON YARIŞI

Öte yandan EYT düzenlemesinin ardından Türk bankacılık sektöründe promosyon yarışı da hızlandı. Özel sektör bankaları ve kamu bankaları emekli adaylarına ve emekli maaşını taşıyanlara verecekleri promosyon tutarlarını güncelledi. Bankalar ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasal düzenlemesinden yararlanabilmek için prim ödemesi yapan emeklilere yönelik çeşitli kredi kampanyaları da düzenledi.

İlk etapta EYT düzenlemesinden 2,2 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. EYT başvuruları e-devlet üzerinden veya SGK müdürlüklerinden yapılabiliyor. EYT düzenlemesinin ardından ilk günlerde SGK müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, bankalar da emekli maaşını taşıyanlara 3 yıllık taahhütleri karşılığında 9 bin lirayı aşan promosyon ödemesinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön